Gemeente Son en Breugel


Jubilea Boomfeestdag 2008

In samenwerking met het IVN organiseert de Gemeente Son en Breugel voor de 40e keer de Nationale Boomfeestdag. Om organisatorische redenen is ervoor gekozen de Boomfeestdag te verspreiden over twee dagen en wel op woensdag 19 maart (de officiële datum van de landelijke Nationale Boomfeestdag) en donderdag 20 maart. Door leerlingen van zeven basisscholen uit Son en Breugel worden bomen geplant in het Beekdal en bij speeltuin De Molenwiek aan de Van Gentlaan. Dit jaar krijgen bovendien een aantal jubilea bijzondere aandacht.

---

Geschonken bomen

Son en Breugel heeft zes bomen aangeboden gekregen, die tijdens de Nationale Boomfeestdag geplant zullen worden. Er zijn drie linden geschonken ter ere van het 900-jarig bestaan van het Hertogdom Brabant door de partijen Groenlinks, Groen! (België) en Ecolo (België). Daarnaast zijn er ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Brabants Landschap drie notenbomen geschonken. Deze schenking maakt deel uit van de landelijke klimaatcampagne "Hier".

45-jarig jubileum IVN

Tijdens de Nationale Boomfeestdag in Son en Breugel, viert het IVN hun 45 jarig jubileum in Son en Breugel. Oud-burgemeester Steinweg is dit jaar 25 jaar lid van het IVN en daarom door het IVN uitgenodigd voor de Boomfeestdag. Het college heeft oud-burgemeester

Bonnier ook gevraagd deze feestelijke dag bij te wonen. Samen met burgemeester Hans Gaillard zullen de oud-burgemeesters op 19 maart de eerste van de zes geschonken bomen op feestelijke wijze planten in het Beekdal.

Programma

Op woensdag 19 maart zullen de leerlingen van basisschool De Harlekijn en De Sonnewijzer om 9.00 uur beginnen met het planten van 40 bomen en 100 stuks bosplantsoen in het Beekdal, vanaf Kanaaldijk Noord ter hoogte van de Stokroosstraat. Om 10.00 uur gaan de leerlingen van De Bloktempel hiermee verder.

Om 11.15 uur planten oud-burgemeester Steinweg, oud-burgemeester Bonnier, burgemeester Hans Gaillard en de leerlingen van basisschool De Gentiaan de drie linden en drie notenbomen.

Donderdag 20 maart om 9.30 uur starten de leerlingen van basisschool De Stokland en De Regenboog met het planten van 1800 heesters bij de ingang van speeltuin De Molenwiek aan de Van Gentlaan. Om 10.30 uur nemen de leerlingen van De Krommen Hoek en de

Emiliusschool het van ze over. De leerlingen van De Krommen Hoek gaan hierna ook de wilgen in het Dommeldal knotten.