IVN Nederland


Boomfeestdag 2008: Boom zoekt kind

In groene wijken voelen mensen zich lekker en gezond. Toch blijkt het vaak makkelijker een boom te kappen dan een lantaarnpaal te verplaatsen. Bomen zijn daarom op zoek naar beschermers: de kinderen van Nederland! Op 19 maart 2008 is het Nationale Boomfeestdag met als thema 'Boom zoekt kind'. Kinderen zoeken of planten hun BeschermBoom, adopteren hem en zorgen er zo voor dat de boom nog jaren blijft groeien. Ieder jaar staat één gemeente in de schijnwerpers met de Nationale Viering van de Boomfeestdag. Dit jaar is dat de gemeente Rotterdam. Zoals altijd organiseren IVN'ers tal van activiteiten door het land om de Boomfeestdag te vieren.

Naast de landelijke viering in Rotterdam kent de Boomfeestdag ook provinciale en gemeentelijke feestjes. In Flevoland worden op 22 plantlocaties bomen en struiken geplant. Circa 650 kinderen van 19 scholen doen mee in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. De hoofdlocatie is het Wisentbos. Wethouder Hans Engelvaart van de gemeente Dronten zal daar met kinderen van twee scholen een boom planten. Een toelichting op het thema 'Boom Zoekt Kind' wordt verzorgd door Coby Adema, directeur van IVN Consulentschap Flevoland.
* Lees verder op www.ivn.nl/flevoland

Nationale Boomfeestdag
Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag, in samenwerking met meer dan 400 gemeenten. Het doel is kinderen van groep 7 (10/11 jaar) kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. De Stichting streeft ernaar dat zij dit vervolgens overbrengen op hun ouders cq. opvoeders én dat ze zich ook daadwerkelijk gaan inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur.

* Alles over de Nationale Boomfeestdag vind je op www.boomfeestdag.nl

Stichting Nationale Boomfeestdag werkt samen met Staatsbosbeheer; activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door IVN, met als hoofdsponsors: Volvo Cars Nederland B.V., E.ON Benelux, Ebben Boomkwekers, Eco Direct Nederland BV en Lions Clubs Nederland.