Deelgemeente Charlois Rotterdam

Feestelijke Boomfeestdag op 19 maart

Op 19 maart is het Nationale Boomfeestdag. Circa 150 leerlingen van vijf Charloise basisscholen gaan op woensdag 19 maart bomen planten op twee plekken in de deelgemeente. Daarnaast wordt er in het Van Tijenplantsoen een monumentale boom geplant.

Boomfeestdag is in Rotterdam onderdeel van het Groenjaar 2008. Ook in alle andere deelgemeenten wordt Boomfeestdag gevierd. Die dag wordt een start gemaakt met het planten van 2008 bomen in het jaar 2008.

In totaal worden op 19 maart in Charlois 55 bomen geplant. De ene locatie is aan de Nieuw-Vossemeerweg waar 12 bomen geplant worden. De tweede locatie is de Lepelaarsingel waar 43 bomen de grond in gaan. De kinderen krijgen bij het planten hulp van medewerkers van Gemeentewerken Rotterdam. Om 9.00 uur s ochtends gaat de eerste spade de grond in.

Van Tijenplantsoen

Als alle bomen geplant zijn, gaat het naar het Van Tijenplantsoen. Daar zullen alle deelnemertjes om 10.00 uur het planten van een monumentale boom bijwonen.

Ed Goverde, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Buitenruimte, luidt de activiteiten op het Van Tijenplantsoen in. Daarna wordt de monumentale plataan geplant.

Om dit moment te markeren worden vervolgens ballonnen opgelaten. Dit gebeurt op hetzelfde moment in alle andere Rotterdamse deelgemeenten, zodat iedereen kan zien waar de monumentale bomen zijn geplant.

De kinderen die meegeholpen hebben, krijgen een rugzakje met daarin een surprise. Ook is er een mobiele disco, zodat de kinderen met zijn allen nog even feest kunnen vieren. Als de mobiele disco stopt, gaan de kinderen terug naar huis en is de Boomfeestdag voor Charlois feestelijk beëindigd.

Overschie

De hoofdlocatie voor de Rotterdamse Boomfeestdag is in Overschie. Daar worden allerlei activiteiten gehouden en duurt het programma tot 15.00 uur. Er gaat ook een basisschool uit Charlois naar Overschie om daar Boomfeestdag te vieren: de Elout van Soeterwoude-school. Het zal een dag worden die niet alleen plezier brengt, maar ook meer groen in Charlois. [s?deelgemeenten
.Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Feestelijke Boomfees_2188755]
---

Deelgemeente Charlois, 11-03-2008