Project Gemeente Westland

Boomplantfeest 2008
Bernadetteschool plant bomen tijdens Boomplantfeest 2008 Publicatiedatum: 12-03-2008

Op woensdag 19 maart 2008 gaan leerlingen van groep 8 van de Bernadetteschool in Naaldwijk samen met wethouder Maarten van der Zwan van openbare ruimte, bomen planten langs de Verburchlaan in hun woonplaats. Dit gebeurt in het kader van de Nationale Boomfeestdag 2008. Voorafgaand aan het planten van de bomen krijgen de leerlingen een gastles van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV).

De bomen langs de Verburchlaan hebben in het verleden veel te lijden gehad van het doorgaande verkeer. Normale ontwikkeling was niet mogelijk en de meidoorns zijn aan de wegzijde misvormd. Nu de Verburchlaan autoluw is, hebben bomen meer kans. Na een enquete onder bewoners is besloten om de meidoorns te vervangen door sierkersen. Tijdens het Boomplantfeest wordt hiermee gestart.

De gemeente Westland hecht veel waarde aan een goede leefomgeving. Bomen zorgen voor een aangenaam leef- en woonklimaat. Zij vangen veel stof weg en zijn belangrijk als woonplaats van vogels en vleermuizen. Door aandacht te besteden aan de Boomfeestdag wil de gemeente Westland het belang benadrukken van groen in de wijk en de kinderen hiervan bewust maken.