Gemeente Beverwijk


Boomfeestdag op De Baak

Op Nationale Boomfeestdag, woensdag 19 maart 2008, planten leerlingen van basisschool De Anjelier een klimaatbosje bij kinderboerderij en NME-centrum De Baak. In het centrum voor natuur- en milieueducatie geeft wethouder M. Dijkshoorn om 10.00 uur het startschot. Hierna helpt hij de leerlingen om karakteristieke walnootbomen te planten.

Landschap Noord-Holland schenkt het klimaatbosje aan de gemeente Beverwijk. Klimaatbosjes worden in een opvallende driehoeksvorm geplant. De bosjes maken kinderen en volwassenen nieuwsgierig en inspireren om zélf iets te doen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Er is gekozen voor een plek aan het wandelpad langs de drukbezochte Baak. De ideale plaats om de aandacht te vestigen op de waarde van bomen voor natuur en milieu. Leerlingen van de Anjelier gaan de bomen planten en kunnen direct met behulp van een aantal opdrachten meer te weten komen over het klimaatbosje.

De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Er worden ondermeer leskisten uitgeleend. De leskist over bomen is één van de producten waar het basisonderwijs gebruik van kan maken. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk. Informatie is terug te vinden op www.beverwijk.nl