Gemeente Waalwijk Boomfeestdag 2008

Op woensdag 19 maart doen ongeveer 350 kinderen van 12 basisscholen uit de gemeente Waalwijk mee aan de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar komen alle kinderen samen in Waesgeerd-West in Waspik. Tegenover de H.J.M. Wiegersmastraat gaan de kinderen in deze nieuwe wijk een zone met bomen en struiken beplanten. Om 9.50 uur geeft wethouder Van Groos het startschot.

Boomfeestdagprijsvraag
De scholen hebben dit jaar ook weer meegedaan met de traditionele Boomfeestdagprijs-vraag. De opdracht was om een verhalen- en/of gedichtenbundel te maken met het thema Boom zoekt kind. De scholen strijden jaarlijks om de Boomfeestdagwisselbeker en het Plantertje, een metalen beeldje. De winnende school mag deze mee naar huis nemen.

Winnaars
Vijf scholen hebben een werkstuk ingeleverd, die op 5 maart beoordeeld zijn. De jury bestond uit wethouder Van Groos, de coördinator van de Boomfeestdag en diverse vrijwilligers van de JeugdNatuurWacht. De uitslag:

1e prijs: Basisschool De Krullevaar uit Sprang-Capelle
2e prijs: Basisschool Baardwijk uit Waalwijk
3e prijs: Basisschool Meerdijk uit Waalwijk

Expositie
De verhalen- en gedichtenbundels worden geëxposeerd in de hal van het Waalwijkse gemeentehuis. De expositie start op dinsdag 1 april en eindigt op woensdag 9 april. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 2 april.

Programma
Het programma van de Boomfeestdag op 19 maart 2008:
· 9.30 uur aankomst bij de plantlocatie

· 9.45 uur welkom door Martijn Pronk (gemeente Waalwijk)
· 9.50 uur toespraak door wethouder Van Groos
· 10.00 10.45 uur aan het werk

· 11.00 uur tijd voor een lekkere kom soep
· 11.30 uur vertrek terug naar de school

Publicatie datum 10-03-2008