Provincie Zuid-Holland

Nachtelijke afsluiting N 223

Op 19 en 20 maart 2008 wordt de N 223 vanaf de kruising Jogchem van der Houtweg tot aan de kruising Sportlaan afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting duurt van 20.00 uur 's avonds tot 06.00 uur 's morgens en geldt voor beide rijrichtingen. De afsluiting is nodig om de bomen langs de N 223 te kappen. Voor het autoverkeer wordt een omleidingroute aangegeven.

De bomenkap is nodig ter voorbereiding op de wegwerkzaamheden. Voor het veilig rooien en afvoeren van de betreffende bomen is het nodig om de N 223 volledig af te sluiten. Om de overlast voor het verkeer tot een minimum te beperken worden deze werkzaamheden in de avond en nacht uitgevoerd. Omdat het broedseizoen nadert controleert een deskundige in opdracht van de provincie Zuid-Holland vantevoren op nestelende vogels. Als de deskundige inderdaad nestelende vogels aantreft, dan zullen de desbetreffende bomen nog niet worden gerooid.

Duurzaam Veilig
De N 223 wordt Duurzaam Veilig gemaakt. Op de provinciale weg N 223 zijn in het verleden veel ongelukken geweest, sommige met dodelijke afloop. De gevaarlijke situaties doen zich voor bij afslaand of kruisend verkeer en bij (ongeoorloofde) inhaalmanoeuvres. Dit project moet de weg veiliger maken. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Het eerste gedeelte van de N 223 loopt vanaf de kruising met de Jogchem van der Houtweg tot en met de kruising met de Sportlaan. De werkzaamheden bestaan uit een reconstructie van de hoofdrijbaan zoals andere belijning, het verdwijnen van de verkeerslichten bij de Sportlaan en Hoogweg en de aanleg van een rotonde. Daarnaast maakt het bestaande fietspad plaats voor een parallelweg met fietssuggestiestroken. Deze parallelweg sluit via een brug aan op de Jogchem van der Houtweg.

Doel
Om dit te bereiken wordt de inrichting van de provinciale weg aangepast en worden de uitritten aangesloten op een parallelweg. Nog aan te leggen rotondes sluiten de parallelwegen aan op de hoofdrijbaan. Hierdoor verbetert ook de doorstroming op de hoofdrijbaan. De uitvoering van dit gedeelte van het project zal duren tot eind 2009. De vorderingen aan de weg zullen zoveel mogelijk bekend gemaakt worden via de website www.N223.nl.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22