Stadsdeel Amsterdam-Noord

Boomfeestdag aan de Zuiderzeeweg

Op de 51ste Boomfeestdag van 19 maart 2008 viert stadsdeel Amsterdam-Noord de afronding van het project
`Zuiderzeeweg-IJdoornlaan' met het planten van 49 bomen. Om 10.00 uur plant portefeuillehouder Harm-Jan van Schaijk de eerste boom samen met de kinderen van de Mgr. Bekkersschool.

Het project Zuiderzeeweg-IJdoornlaan is onderdeel van de herstructurering van Nieuwendam-Noord. De Zuiderzeeweg is opnieuw ingericht en van een nieuwe deklaag voorzien. Er is een rotonde aangelegd en het terrein is bouwrijp gemaakt voor de komst van een tankstation. Het stadsdeel wil het groene karakter in de nieuwe inrichting zoveel mogelijk behouden en versterken. Daarom planten de leerlingen van de Mgr. Bekkersschool op de Boomfeestdag onder begeleiding van de afdeling Natuur en Milieu Educatie bomen van verschillende grootte in de groenstroken.

Het doel van de Nationale Boomfeestdag is de kinderen in contact brengen met de natuur en het groen. Door zelf bomen in hun eigen buurt te planten, krijgen ze een gevoel van verbondenheid met de omgeving. Voorafgaand aan de Boomfeestdag leren ze in een speciale bomenles van NME alles over bomen en de zorg hiervoor.

Joke Janse
Telefoon: 020 - 634 9635