Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Afzetting Sophiakade en Libanonweg ivm Boomfeestdag

Op woensdag 19 maart wordt de Sophiakade afgezet ivm de viering van de Nationale Boomfeestdag.

Op 19 maart zullen vertegenwoordigers van de deelgemeente samen met basisschoolleerlingen uit de wijk en medewerkers van Gemeentewerken dertig honingbomen planten in de Sophiakade en de Libanonweg. Hieronder het bericht van Gemeentewerken hieromtrent:

Honingbomen

Nadat in het afgelopen najaar de kastanjes zijn gerooid is grond vervangen op de plekken waar de nieuwe bomen geplant worden. Om de honingbomen goed te laten groeien is alvast in elk van de dertig plantgaten ongeveer 10 m3 speciale bomengrond aangebracht. Op 19 maart graven wij een proefsleuf zodat u het resultaat hiervan met eigen ogen kunt bekijken.

De honingbomen die we gaan planten zijn groter en dikker dan gebruikelijk in Rotterdam. Om dit formaat te bereiken hebben de bomen 16 jaar op de kwekerij gestaan, 6 jaar langer dan de bomen die meestal geplant worden. Als ondanks de zorg die we besteden aan het planten van de bomen er toch een dood mocht gaan dan wordt deze zodra dat mogelijk is vervangen.

Verkeersmaatregelen

Met borden en afzettingen worden de volgende verkeersmaatregelen aangegeven.

* Om voldoende ruimte te hebben voor het planten van de bomen wordt een parkeerverbod voor de parkeervakken aan de kant van de Boezem ingesteld in de Sophiakade en de Libanonweg (gedeelte).
* Voor de veiligheid van de kinderen is tijdens het planten van de bomen de Sophiakade en de Libanonweg (gedeeltelijk) afgesloten voor alle verkeer. Door middel van borden is een omleiding aangegeven.

Het is helaas niet te voorkomen dat u overlast kunt ondervinden van het parkeerverbod of afsluiting van de weg. Gemeentewerken zal zodra het mogelijk is de afzetting opruimen om de hinder tot een minimum te beperken. Voor meer informatie, vragen of klachten, kunt u contact opnemen met F.J. Laane, van de Werf Kralingen-Crooswijk, telefoonnummer 0102060400, bereikbaar op 19 maart tussen 8h30 en 15h30.