Gemeente Montferland

Boomfeestdag in Montferland

Wethouder Kok geeft op 19 maart aanstaande om 9.30 uur in Kilder het startsein voor de viering van de Montferlandse boomfeestdag. Leerlingen van groep 8 van basisschool de Leatare uit Kilder planten 12 eiken aan de rand van het sportveld in Kilder. Deze eiken vervangen de bomen die tijdens de storm van januari vorig jaar zijn omgewaaid.

Dit jaar wordt voor de 51ste keer in Nederland boomfeestdag gevierd. Het thema dit jaar is 'Boom zoekt kind'. Hiermee wil de Stichting Nationale Boomfeestdag inspelen op een maatschappelijk probleem dat de jeugd te weinig buiten speelt én beweegt. Door meer buiten in de natuur te zijn komen kinderen op speelse manier in aanraking met bomen en natuur. Daarom gaan de leerlingen van de Leatare aansluitend aan het planten van de bomen met een medewerker van het NME centrum het bos in om onderzoek te doen naar bomen.

Op het schoolplein van de Kolkstedeschool in Beek is vorig jaar één boom met boomfeestdag geplant. Daar zouden nog een aantal bomen meer geplant worden, maar aangezien het schoolplein nog niet klaar was is daarmee gewacht. Tijdens de boomfeestdag van dit jaar zullen de resterende bomen nu worden geplant. Helaas kunnen niet ieder jaar alle scholen in de gemeente bomen planten, aangezien er in de gemeente te weinig plantlocaties zijn. Uitgangspunt is om jaarlijks een of een aantal scholen mee te laten doen.