Gemeente Deventer

Boomfeestdag in Deventer

Stichting De Ulebelt en de Deventer Bomenstichting in samenwerking met de gemeente Deventer en het Deventer Ziekenhuis organiseren de viering van de landelijke Boomfeestdag Op woensdag 19 maart 2008. Het feest zal plaatsvinden van 09.00 tot 12.00 uur achter het nieuwe Deventer Ziekenhuis aan de Nico Bolkesteinlaan.

Dit jaar wordt in Nederland de 51ste Nationale Boomfeestdag gevierd. Het thema voor dit jaar is: "Boom zoekt Kind". De Boomfeestdag wordt om 9.00 uur geopend door wethouder Berkelder. Daarna worden enkele bomen en hagen geplant achter het Deventer Ziekenhuis, ter hoogte van het toekomstige kinderpaviljoen. De locatie is gelegen aan het eind van de Oude Rielerweg, bereikbaar vanuit Schalkhaar.

Leerlingen van enkele klassen van De Kleine Planeet en de Mauritsschool zijn dit jaar uitgenodigd om bij de Boomfeestdag aanwezig te zijn. Na het planten van de bomen gaan zij leuke opdrachten en educatieve spellen doen, onder deskundige begeleiding van Deventer Bomenstichting, het IVN, de gemeente Deventer, Stichting Natuur Anders, Vogelwerkgroep "IJsselstreek", Stichting MeeMaken en De Ulebelt.

Van iedere school zullen aan het eind van de ochtend de beste boomkenners van het jaar worden bepaald. Deze zullen beloond worden met een certificaat "Boomkenner van het jaar".

Informatie:
Stichting De Ulebelt natuur- en mileueducatie & kinderboerderij T.a.v. Michiel van Zadelhof
Tel: 0570 - 65 34 37
www.ulebelt.nl

Publicatiedatum: 14-3-2008
Foto van de Boomplantdag in 2007

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 14 maart 2008