Gemeente Purmerend

Viering Nationale Boomfeestdag

14 maart 2008

Leerlingen van verschillende basisscholen fleuren Purmerend op

Woensdag 19 maart vindt de viering van de Nationale Boomfeestdag plaats. Op die dag planten meer dan vijfhonderd kinderen van verschillende basisscholen bomen en struiken in Purmerend. Wethouder Hans Krieger plant de officiële eerste boom, samen met basisschool Kawama. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door Natuur Milieu Educatie Purmerend.

Gemeente Purmerend werkt er hard aan de leefomgeving van jong en oud zo plezierig mogelijk te maken. Elk jaar planten leerlingen bomen en struiken op verschillende locaties dichtbij basisscholen. Ruim vierhonderd gemeenten nemen deel aan deze dag. Dit jaar is het thema 'Boom zoekt kind', want bomen hebben bescherming nodig. Bomen zorgen voor schone lucht. Het is belangrijk dat kinderen bewust worden van het belang van bomen.

De leerlingen planten onder andere seringen, sneeuwballen, rozen, spierstruiken, krentenboompjes en sneeuwbessen. Na afloop krijgen alle kinderen een appel als dank voor het verrichte werk.

Vanwege de boomfeestdag is tot en met 11 april in kinderboerderij De Ridder de tentoonstelling 'Bomen over Bomen' gratis te bezichtigen.