Gemeente Beek


Schoolkinderen Spaubeek gaan struiken planten

bij regenwaterbuffer waterschap

Het Waterschap Roer en Overmaas gaat op woensdag 19 maart samen met schoolkinderen een bosplantsoen aanleggen bij een regenwaterbuffer in Spaubeek. De actie, in nauw overleg met de gemeente Beek, vindt plaats in het kader van de landelijke Boomplantdag 2008.

Het waterschap krijgt de hulp van 40 kinderen van de basisschool uit Spaubeek en de plaatselijke afdeling van het IVN. De kinderen gaan onder begeleiding van medewerkers van het waterschap 200 stuks bosplantsoen aanplanten, waaronder hazelaar, liguster, gelderse roos, egelantier en sleedoorn. De beplanting gebeurt om de regenwaterbuffer landschappelijk in te kleden.

Achtergrondinformatie

De buffer is medio 2006 aangelegd en heeft een inhoud van ruim 3.300 m³.

Ruim 3.000 m² van de buffer wordt periodiek begraasd met schapen. De regenwaterbuffer is ecologisch interessant omdat er altijd wat water in staat. Zo ontstaan overgangen van moerasvegetaties naar drogere vegetaties, met veel variatie in soorten.

Waterschap Roer en Overmaas heeft in Spaubeek en omgeving een kleine 10 regenwaterbuffers aangelegd om water- en modderoverlast in Spaubeek te beperken.