Gemeente Westvoorne


Boomfeestdag 19 maart 2008

Woensdag 19 maart wordt weer de nationale Boomfeestdag gehouden. De wethouders Van Lith en Klok zullen met leerlingen van de basisscholen uit Westvoorne bosplantsoen planten, bestaande uit onder andere hazelaar, gelderse roos, kornoelje, zwarte els, berk, noot, boskriek, liguster, hazelaar en sleedoorn. De officiële start is om 9.30 uur.

Locatie Rockanje
Wethouder Van Lith zal bij het bergbezinkbassin op Drenkeling in Rockanje het startsein geven voor de plant van ongeveer 750 stuks bosplantsoen als inrichting van het rioleringsproject. Tijdens de aanleg van het bassin is een gedeelte van de beplanting beschadigd. Door het planten kan dat nu worden hersteld. Het plantsoen dient ook als buffer rondom de sportvelden.

Locatie Oostvoorne
Wethouder Klok zal met leerlingen aanwezig zijn op de locatie hoek Breeweg / Scheitweekseweg. Dit terrein, lokaal bekend als de Karreman en de Pit, is ongeveer 2.25 ha. groot en sinds enkele jaren eigendom van de gemeente Westvoorne, voorheen was het eigendom van de gemeente Brielle. Ook hier zal bosplantsoen worden geplant.

Het woord de Karreman stamt uit de twintiger jaren toen er mensen waren die hun afval per hondenkar brachten en dit dumpten in het moerassige gebiedje gelegen direct aan de noordzijde van de Breeweg. Het woord de Pit komt van het woord vuilnispit(belt). Vanaf 1932 is er grond afgegraven waardoor een pit (put) ontstond. Deze grond werd gebruikt voor ophoging/versterking van o.a. de Heindijk en de duinrand rond koepel Zeeburg.
De pit (put) is na het uitgraven door de gemeente Brielle in gebruik genomen als vuilstort en heeft deze functie tot in de zestiger jaren vervuld. Daarna is het geheel met grond bedekt. Het terrein wordt al meer dan 15 jaar door de gemeente verhuurd aan de Wildbeheereenheid Voorne.