Gemeente Roermond

Boomfeestdag 2008 in Roermond

Logo Boomfeestdag Woensdag 19 maart aanstaande vindt de jaarlijkse Boomfeestdag plaats. Het thema van de Boomfeestdag van dit jaar is Boom zoekt kind. Op maar liefst vier locaties binnen de gemeente Roermond vinden activiteiten plaats. Het programma is tot stand gekomen door samenwerking van IVN Roermond e.o., Staatsbosbeheer, Citaverde College, Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL), de betrokken basisscholen en de gemeente Roermond.

Planten bosplantsoen en spellentocht in natuurcompensatiegebied Breidberg

Een groep studenten uit leerjaar 3 van de opleiding Bos- en Natuurbeheer van het Citaverde College heeft in natuurgebied Breidberg (vlakbij de Keulsebaan tussen Roermond en Herkenbosch) een programma voorbereid. Dit programma is bestemd voor de leerlingen van groep 7 en
8 van basisschool De Schakel uit Maasniel. Zij gaan een bosplantsoen planten en deelnemen aan een spellentocht langs het toekomstige natuurleerpad. Om 09.30 uur opent wethouder natuurontwikkeling Gerard IJff de Boomfeestdag door het planten van een boom in dit natuurgebied. Dit zogenaamde compensatiegebied is met behulp van Europese subsidie heringericht en geadopteerd door het Citaverde College.

Aanleggen houtwal in hoogstamfruitgaard nabij Maalbroek

Leerlingen van basisschool St. Theresia uit Boukoul gaan onder leiding van medewerkers van Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen bosplantsoen planten ten behoeve van een houtwal in de onlangs aangelegde hoogstamfruitgaard nabij Maalbroek. Om 10.15 uur gaat het planten aan de houtwal van start. Door de aanleg van deze fruitgaard en de houtwallen wordt het leefgebied van de das verbeterd.

Planten klimaatbosje in Swalmen

Leerlingen van de basisscholen De Mortel, Heide en Lambertus uit Swalmen gaan onder leiding van swalmdalgidsen van Staatsbosbeheer een wandeling maken aan de westzijde van Swalmen in het gebied tussen de buurtschappen Einde en Wieler. Deze educatieve wandeling start en eindigt bij vakantieboerderij De Middelhof. Tijdens de wandeling plant elke groep één boom ten behoeve van een zogenaamd klimaatbosje. Tussen
11.00 uur en 11.15 uur wordt het informatiepaneel horend bij het klimaatbosje onthuld.

Bomen planten op en nabij speelterrein te Leeuwen

Leerlingen van basisschool Leeve gaan 16 bomen planten op en nabij het speelterrein hoek Kampstraat-Kruisstraat in Leeuwen. De dag begint voor deze leerlingen in de klas met een speciale les over bomen. Deze les wordt verzorgd door natuurgidsen van het IVN Roermond. Daarna volgt een natuurwandeling door het adoptiegebied de Vuilbemden om vervolgens aan te komen bij de plantlocatie. Wethouder Gerard IJff geeft hier rond 11.30 uur het startschot voor het planten van de bomen. Rond 12.00 uur wordt een plaquette onthuld ter herinnering aan deze Boomfeestdag.

Publicatiedatum: 14-3-2008 Bijgewerkt: 14-3-2008