Gemeente Lelystad

Boomfeestdag woensdag 19 maart in Lelystad

Op 19 maart wordt ook in Lelystad de jaarlijkse boomfeestdag weer gehouden. Ruim 130 kinderen zorgen voor het planten van enkele honderden bomen en struiken op een
open plek in de Overijsselse Hout.

Sfeer

Wethouder Willem de Jager zal samen met de kinderen drie walnootbomen planten in het klimaatbosje, waar vorig jaar de eerste bomen voor zijn geplant. Bomen zorgen ervoor dat iedereen zich lekkerder en gezond voelt: de lucht is schoner en zorgen voor sfeer. Bomen zijn ecologisch van belang, maar ook economisch en sociaal: groene, bomenrijke wijken maken dat mensen meer contact met elkaar hebben en dat men er graag woont.

Thema

Bomen hebben bescherming nodig en als ze die bescherming van de jonge generatie kunnen krijgen is het voor beide van belang. Daarom is in 2008 het thema boom zoekt kind. Het gaat hierbij om alle bomen; oude(re) bomen, maar ook net geplante bomen.

Wild

De Overijsselse Hout is één van de grotere bosgebieden die in beheer zijn bij de gemeente Lelystad. Dankzij de gevarieerde houtopstand (een flink aantal soorten bomen en struiken in verschillende leeftijden) komt er in de Overijsselse Hout veel wild voor. Reeën, maar ook vossen en veel vogels zoals de grote bonte specht, buizerds, merels en mezen zorgen ervoor dat het bos leeft. Dankzij het padennet in het bos kunnen liefhebbers van de Lelystadse natuur volop aan hun trekken komen.

---