Gemeente Maasgouw


Nationale boomfeestdag

Op woensdag 19 maart viert Nederland voor de 51e keer nationale Boomfeestdag. Ook in de gemeente Maasgouw wordt hier volop aandacht aan besteed: komende week worden op zes locaties in de gemeente bomen geplant door leerlingen van de basisscholen. De data, tijdstippen en plantlocaties zijn als volgt:

Maandag 17 maart

* 9.00 uur, Weerderweg te Linne
de leerlingen van groep 7 van De Triangel planten 18 beuken.
* 11.00 uur,Houtmortelstraat in Thorn
leerlingen van groep 5 van basisschool St. Jozef planten 4 amberbomen

Woensdag 19 maart

* 9.00 uur, Burg. Minkenberglaan in Ohé en Laak leerlingen van groep 5/6 van de Maria Magdalena school planten 30 beuken

* 11.00 uur, Breerpark in Maasbracht
leerlingen van groep 8 van 't Breerke planten 3 beuken.

Donderdag 20 maart

* 9.00 uur, Daalzicht in Heel
leerlingen van groep 8 van De Sleye planten 6 beuken
* 11.00 uur, Biezenstraat in Beegden
leerlingen van groep 7 van de St. Martinusschool planten 1 rode zuilvormige beuk,

1 paulownia, 1 ginkgo en 1 bonte esdoorn

Boom zoekt kind
Boomfeestdag heeft elk jaar een thema. Dit jaar is dat `Boom zoekt kind'. Daarmee wordt bedoeld dat kinderen gestimuleerd moeten worden om bomen te ontdekken én te beschermen. Kinderen hebben immers de toekomst en op deze manier leren kinderen én grote mensen om bomen te respecteren.

Om de leerlingen extra de kans te geven met bomen bezig te zijn, hebben de scholen via de gemeente een bomenles aangeboden gekregen. Ook hebben de leerlingen vooraf al de boompalen gekregen die de nieuwe aanplant de eerste groeiperiode zal ondersteunen. De boompalen konden naar eigen inzicht worden geverfd, beplakt of betimmerd. Zodoende ontstaat een blijvende herinnering aan Boomfeestdag die ook voor de inwoners zichtbaar is.

* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00