Gemeente Reimerswaal


Nationale Boomfeestdag in Reimerswaal

Geplaatst op: 17-03-2008
door: ()

Woensdag 19 maart vanaf 9.00 uur wordt in de gemeente Reimerswaal de Nationale Boomfeestdag gevierd. 260 kinderen zullen deze dag bomen planten en activiteiten ondernemen die horen bij het landelijke thema `Boom zoekt kind'. De gemeente grijpt deze gelegenheid aan om feestelijk de laatste vijf bomen te planten van het landschapspark, wat verrijst op de voormalige stortplaats van Krabbendijke (Verlengde Noordweg). Commissaris van de Koningin Peijs zal de eerste boom planten. De kinderen zullen later ruim 1500 heesters gaan planten. Tevens zal deze ochtend de winnende naam en tekst voor het park bekend worden gemaakt.
Elk jaar wordt er een gemeente uitgekozen om de provinciale viering van Boomfeestdag te houden. Dit jaar heeft gemeente Reimerswaal deze eer. Kinderen van nu zijn de beschermers van de toekomst, daarom is het voor bomen belangrijk dat kinderen hen koesteren! De Nationale Boomfeestdag wil stimuleren dat kinderen vaker buiten in het bos of in de komen. Om zo op speelse wijze de natuur te leren kennen én meer te bewegen! Provincie Zeeland is met een deelname van 90% de provincie waar de meeste gemeenten de Nationale Boomfeestdag vieren.

Jaarlijks worden er op de 3^e woensdag van maart in heel Nederland bomen geplant. De Boomfeestdag is niet alleen een mooie manier om kinderen in aanraking te laten komen met bomen, natuur en buiten zijn, maar het is ook een kans voor de gemeente om het broeikaseffect terugdringen. Bomen leggen CO-2 gassen vast en geven daar zuurstof voor terug. De provinciale commissie Boomfeestdag Zeeland hoopt dat in 2009 nog meer gemeenten mee zullen doen aan de Nationale Boomfeestdag.

Voor meer informatie over de accentviering Reimerswaal kunt u contact opnemen met: Gwendal Uytdewilligen, 0113-395 319 of mailen naar g.Uytdewilligen@reimerswaal.nl