Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen, maandag 17 maart 2008

Het dak eraf op 19 maart!

Spetterende installatie Kindercollege 2008 Heerlen

Rapper MC Q rapt, rijmt en gooit op woensdag 19 maart a.s., om 15.00 uur alle remmen los in het gemeentehuis van Heerlen. Onder de beats en rapswing zet huidige kinderburgemeester Ogulcan Genc zijn burgemeestershoed af en geeft het stokje over aan een nieuwe Kinderburgemeester 2008. Rijmend en rappend zorgt MC Q voor de vrolijke noot bij de installatie van het nieuw Kindercollege.

De "grote burgemeester" Gresel verricht op woensdag 19 maart de officiële handelingen en verheft kinderburgemeester Ogulcan en het voltallige college van vorig jaar, wethouders Erik, Chadia en Soumaya, uit hun ambt. Dit gebeurt allemaal in het bijzijn van ouders, familie en genodigde scholieren. Eerder die dag bepaalt de burgemeester in besloten vergadering samen met het oude Kindercollege wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Uit de twaalf kandidaten maken zij een keuze, waarbij een sollicitatiegesprek met alle kandidaten aan vooraf ging. De beste kandidaat wordt dan voor een termijn van één jaar burgemeester of wethouder van de gemeente Heerlen.

MC Q rapt er een feestelijk tintje aan en zorgt dat de zenuwen voor het nieuwe College tot een minimum beperkt worden. Want spannend is het wel! Tot aan het "moment supreme" gieren de zenuwen toch wel door de keeltjes van de kandidaten en als de pers met camera en microfoon voor hun neus staan is het toch even slikken! Maar Ogulcan zorgt voor een geruststellende inbreng en geeft het nieuwe Kindercollege alle tips mee die ze kunnen gebruiken.

Heerlen heeft sinds 2006 een kindercollege en is naast Goes en Leeuwarden een gemeente in Nederland met een kinderburgemeester en wethouders. Het Kindercollege van vorig jaar droeg hun steentje bij aan verschillende gemeentelijke activiteiten, waarbij de nadruk vooral lag op jongeren, sport en cultuur. Zo waren zij te zien bij gemeentelijke evenementen zoals o.a. straatspeeldag, opening tentoonstelling Power of Creating, scholierenrun, spreekbeurten, Unicef feest, intocht Sinterklaas, voetbalwedstrijd (L)earn Respect en hun bijdrage aan een receptenboekje College Cooking.