Gemeente Best

Bernardusschool gaat bomen planten

17-03-2008

Op woensdag 19 maart 2008 wordt weer de nationale Boomfeestdag gehouden. Ook in Best worden er op deze dag bomen geplant. 77 kinderen van groep 7 van de Sint Bernardus basissschool zijn bij deze editie aan de beurt om aan de boomplantdag deel te nemen. De kinderen zullen samen met wethouder Mari Vervaart ongeveer 500 bomen gaan planten in de bossen rond het Joe Mann-natuurtheater.

De kinderen planten op woensdagochtend lijsterbessen, eiken en struiken. Er is gekozen voor de lokatie Joe-Mann theater omdat de gemeente op die plaats de bosrand opnieuw wil aanleggen. Nu staan er naast het pad bij de parkeerplaats meteen bomen. Het is natuurlijker, en daardoor beter voor flora en fauna als er eerst een overgangszone met struikgewas wordt gemaakt, voor het bos begint.

De kinderen planten de bomen en struiken onder begeleiding van een medewerker van de Gemeente Best. Voorafgaand aan de nationale Boomfeestdag wordt op de Bernardusschool uitleg gegeven door de gemeente.

Jaarlijks doen er in Nederland ongeveer 400 gemeenten, dat is 75%, mee aan de Boomfeestdag met in totaal ongeveer 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen. Boomfeestdag staat hiermee op de 12e plaats in de Top 20 van grootste landelijke evenementen.

---


* Meer nieuws