Gemeente Noordenveld

Noordenveld

Boomfeestdag in Noordenveld

Gepubliceerd op: 14 maart 2008

Wethouder Jacob Dam geeft op woensdag 19 maart 2008 het startsein voor de nationale Boomfeestdag in Noordenveld. Hij doet dat op de westerbrink in Langelo, waar om 10.00 uur zo'n 25 leerlingen van OBS De Elsakker uit Westervelde zestien eiken gaan planten.

De organisatie van de Boomfeestdag in Noordenveld is in handen van Landschapsbeheer Drenthe. Voorafgaand aan het planten van de bomen krijgen de leerlingen op school uitgebreide informatie over het project. De eiken die de kinderen gaan planten, vullen een aantal open plekken op de brink op. Landschapsbeheer Drenthe heeft de afgelopen weken al snoeiwerkzaamheden uitgevoerd aan de bomen op de brink. Dat moet in verband met de Flora- en Faunawet voor 15 maart klaar zijn. Het planten van de bomen mag ook na deze datum gebeuren. Het opknappen van de westerbrink in Langelo kost 28.500 euro, waarvan de gemeente en het VSB-fonds ieder 10.000 euro betalen, de Postcodeloterij 5.000 euro en de boermarke 3.500 euro.

De Boomfeestdag wordt al sinds 1957 in heel Nederland gevierd. In 1954 uitte de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, haar bezorgdheid over de onoordeelkundige ontbossing in veel landen, met als gevolg erosie en woestijnvorming. Om de mensen bewuster te maken van de waarde van bomen werd een resolutie aangenomen, waarin werd opgeroepen tot een jaarlijks terugkerend `World Festival of Trees'.

---