Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 19 maart

Fryslân, 19-03-2008 o Politieberichten van dinsdag 18 maart 07.00 uur t/m woensdag 19 maart.

Sneek: fietsster gewond
De politie heeft dinsdagmorgen assistentie verleend bij een aanrijding op de Johan Willem Frisostraat waarbij een 44-jarige fietsster uit Sneek letsel opliep. De vrouw kreeg daar op de kruising met de Willem Lodewijkstraat geen voorrang van een personenauto met een aanrijding als gevolg. De bestuurder van de auto, een 43-jarige inwoner van Sneek, had de fietsster door de laagstaande zon over het hoofd gezien. De fietsster werd met mogelijk rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Sint Annaparochie: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft maandagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Sint Annaparochie. Op de Trekweg werd geconstateerd dat de man 128 km/u reed, terwijl daar 60 is toegestaan.

Doniaga: ongeval
De politie heeft dinsdagochtend assistentie verleend bij een ongeval op de A6. Een 36-jarige automobiliste uit Emmeloord raakte daar de macht over het stuur kwijt doordat ze werd gesneden door een nog onbekende bestuurder. Haar auto kwam tegen de vangrail tot stilstand. Omdat de bestuurster klaagde over duizeligheid werd ze per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Heerenveen: aanrijding met letsel
De politie heeft dinsdagmorgen hulp verleend bij een aanrijding op de Trambaan waarbij een fietser gewond raakte. De fietser, een 18-jarige inwoner van Rotsterhaule, kwam door onduidelijke oorzaak ten val juist op het moment dat hij door een bus werd ingehaald. De fietser viel tegen de bus aan en liep daarbij een hoofdwond en kneuzingen op, waarvoor hij per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Wommels: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Westergoawei een aanrijding afgehandeld, waarbij een 47-jarige bromfietser uit Easterein gewond raakte. De bromfietser wilde de Westergoawei oversteken. Hij schatte de afstand van een naderende auto echter verkeerd in. De 40-jarige automobilist uit Beetgum probeerde de man nog te ontwijken maar een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor bedreiging met alarmpistool
De politie heeft dinsdagmidag in een woning in de wijk Camminghaburen een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man eerder die middag ruzie gekregen met zijn 19-jarige buurjongen over een niet teruggebrachte dvd. Tijdens de ruzie bedreigde de 21-jarige zijn buurjongen met een alarmpistool. De politie werd gewaarschuwd en de 21-jarige werd in zijn woning aangehouden. Het op een echt vuurwapen gelijkend alarmpistool werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: politie houdt twee meisjes aan voor winkeldiefstal De politie heeft dinsdagmiddag in een winkel aan de Dracht twee 14-jarige meisjes uit Oldeholtwolde en Heerenveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het duo had bij meerdere winkels kleding, schoenen en oorbellen weggenomen. Uiteindelijk werden ze betrapt bij een winkel aan de Dracht. De politie werd gewaarschuwd en de twee werden aangehouden. Na verhoor en proces-verbaal mochten ze het politiebureau verlaten. Tevens kregen ze voor twee winkels een winkelverbod.