Prinses Máxima bezoekt Brede School Mentorproject

woensdag 19 maart 2008

De prinses geeft volgende week donderdag in Gouda het startsein voor de campagne 'Gezocht: Maatjes m/v' van het Oranje Fonds.

Foto RVD

In haar rol van beschermvrouwe van het Oranje Fonds is prinses Máxima die dag aanwezig bij twee projecten die vrijwilligers (maatjes) kunnen gebruiken. Ze bezoekt eerst het tienermoederproject van Stichting Mara. Daarna gaat ze naar de Hans Christian Andersenschool in Goverwelle, waar kinderen uit groep 8 via het Brede School Mentorproject worden ondersteund bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het project is met name bedoeld voor kinderen die een verhoogd risico tot schooluitval hebben, of minder presteren dan op basis van hun capaciteiten verwacht mag worden.

Aanleiding voor de campagne 'Gezocht: maatjes m/v' is het terugkerende probleem van organisaties om vrijwilligers te werven. Met de landelijke campagne wil het Oranje Fonds de komende drie jaar lokale organisaties ondersteunen en helpen om mentoren, maatjes en coaches te werven voor de vele vrijwilligersprojecten in het land. In de campagne speelt naast advertenties, de online database een centrale rol. Via de website die volgende week donderdag in de lucht is, kunnen geïnteresseerden zien welke vrijwilligersprojecten er in hun buurt zijn en zich vervolgens via de dezelfde site aanmelden. Prinses Máxima opent de databank en onthult samen met vrijwilligers de te publiceren advertenties. Bron: AD.