CDA

Van Vroonhoven: Uitbreiding postverkooppunten in kleine kernen

De serviceverlening op postverkooppunten mag niet verminderen door het voornemen van TNT en ING om 250 traditionele postkantoren te sluiten.

Dat was de inzet van CDA-Kamerlid Nicolien van Vroonhoven tijdens een spoeddebat afgelopen week over de voorgenomen sluiting. Van Vroonhoven: âIn beginsel is het geen ramp als de oude klassieke postkantoren bijvoorbeeld worden ingelijfd bij Albert Heijns en Brunaâs. Waarschijnlijk betekent dit zelfs ruimere openingstijden en minder lange rijen, en misschien zelfs méér dienstverleningspunten. Ik wil wel een toezegging dat het niveau van dienstverlening op peil blijft; het assortiment en het aantal posthandelingen.â In de Postwet staat nauwkeurig beschreven aan welke voorwaarden het net van dienstverleningspunten moet voldoen.

Van Vroonhoven diende samen met VVDâer Aptroot een motie in om te verzoeken tot een uitbreiding van het aantal postverkooppunten in de kleine kernen. âOm te voorkomen dat die zich straks gaan centreren in de rendabele Randstad.â

---