Politie Twente

Warnsveld - Vijf politiekorpsen gaan internationaal samenwerken Dinsdagavond 18 maart hebben de korpschef van de politieregio's Twente, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid een convenant ondertekend om samen te werken op het gebied van internationale samenwerking.

Internationale samenwerking is weliswaar een klein aspect van het politiewerk, maar wel één die steeds groter en belangrijker wordt. Sinds 1 mei 2005 functioneert binnen de regio's Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland het Interregionale Bureau Internationale Samenwerking - kortweg IBIB genoemd- dat de internationale samenwerking coördineert. Vanaf vandaag hebben de regio's Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid zich hierbij aangesloten.

Het IBIB houdt zich bezig met vrijwel alle aspecten van Internationale Betrekkingen binnen de vijf politiekorpsen en functioneert binnen de korpsen als eerste aanspreekpunt. Door de samenwerking wordt het specialisme niet alleen efficiënter benut, maar kan tegelijkertijd een aanzienlijk hogere kwaliteit geboden worden.

Focus op buurland Duitsland
De internationale samenwerking van de vijf korpsen richt zich met name op buurland Duitsland. Hierbij wordt er naar gestreefd om de samenwerking binnen de mogelijkheden van allerlei (internationale) wettelijke bepalingen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Dit kan door bijvoorbeeld samenwerkingsprojecten op te zetten, scholingsprogramma's te ontwikkelen en te implementeren, stageprogramma's te ontwikkelen en te begeleiden en natuurlijke ook oefeningen te initiëren en (mede)organiseren. Dit soort projecten wordt vanaf vandaag door het IBIB opgepakt voor de vijf korpsen.


---Einde bericht---


-----------------------
tel:
0031 53 4555350
0031 6 22931983

---- --