Rechtbank Utrecht


Bond hoeft kanoër niet toe te laten tot nationale selectie

19 maart - een kanoër die door de Nederlandse Kano Bond (NKB) uit het nationale slalomteam was gezet hoeft niet per direct weer in dat team opgenomen te worden. Dat heeft de rechter in Utrecht woensdag in kort geding bepaald.

De kanoër was per 21 juni 2007 uit het nationale selectieteam gezet. Hij spande een kort geding aan, waarin hij onder meer eiste om direct weer toegelaten te worden tot het team. De sportman wil zich namelijk (snel) kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen.

De kanobond had echter laten weten dat het besluit om de sporter uit de nationale slalomselectie te zetten alleen voor het jaar 2007 gold. Door deel te nemen aan kwalificatiewedstrijden kan de kanoër zich opnieuw kwalificeren voor de selectie.

De eis om direct te worden toegelaten tot de nationale slalomselectie wijst de rechter daarom af. ,,Van de NKB kan niet worden verwacht dat zij een sporter in het nationale selectieteam opneemt die daarvoor gelet op zijn sportieve prestaties mogelijkerwijs niet in aanmerking komt. De NKB zou indien zij daartoe wel zou worden verplicht niet in de gelegenheid zijn om het sterkst mogelijke nationale selectieteam te selecteren, terwijl de NKB daarbij wel een gerechtvaardigd belang heeft'', aldus de rechter.

LJ Nummer

BC7063

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 19 maart 2008 Naar boven