Gemeente Soest

Hart voor groen 2005

Datum: 19/03/2008

Bestemmingsplan Hart voor groen 2005 gedeeltelijk goedgekeurd

Het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht heeft op 11 maart 2008 het bestemmingsplan Hart voor groen 2005 gedeeltelijk goedgekeurd. Een eerder op 7 februari 2006 genomen goedkeuringsbesluit was door de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gedeeltelijk vernietigd, omdat het besluit op onderdelen voor wat betreft de rode projecten onvoldoende was gemotiveerd.

Gedeputeerde Staten keuren nu alsnog de bevoegdheid van het college van B&W goed om de militaire bestemming van de terreinen aan de Zuiderweg en de Richelleweg te wijzigen naar een bedrijfsbestemming. Hierdoor zal het op termijn mogelijk worden bedrijven te bouwen in de oksel van de snelweg.

Gedeputeerde Staten hebben in hun besluit onder andere geconcludeerd dat voldoende aannemelijk is geworden dat de vereiste ontheffingen uit de Flora en faunawet kunnen worden verleend. Ook voor wat betreft de luchtkwaliteit is Gedeputeerde Staten er van overtuigd geraakt dat door het treffen van extra maatregelen en de wijze van uitwerking van de nieuwe ontwikkelingen in het gebied, de geconstateerde overschrijding van de grenswaarden teniet kunnen worden gedaan.

Gedeputeerde Staten onthouden echter goedkeuring aan een dergelijke wijzigingsbevoegdheid voor bedrijfsdoeleinden voor het gebied Soesterberg Noord Oost. Dit gebied ligt ten oosten van het terrein van het bedrijf Tammer.

Verder onthoudt Gedeputeerde Staten goedkeuring aan de wijzigingsbevoegdheid van het college van B&W voor het terrein van Apollo-Noord (achter het Kontakt der Kontinenten en de Open Ankh). Dit is echter een duidelijk gevolg van de uitspraak van de Raad van State. Soest is echter zelf al gestart met de voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied. Het is de bedoeling dat hier de sauna van de Amersfoortsestraat en woningen worden gerealiseerd.

.