Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070814890

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) "Van je fouten kun je leren". (Ingezonden 18 maart 2008)


1
Heeft u kennisgenomen van het onderzoek van de LSVb "Van je fouten kun je leren", waarvan de uitkomst vandaag in het programma Eén Vandaag wordt gepresenteerd? 1)


2
Deelt u de mening dat de pabo-opleidingen verantwoordelijk zijn voor een enorme uitval onder eerstejaars studenten door nauwelijks les te geven in rekenen en taal? Zo ja, wat bent u voornemens te doen om pabo-opleidingen ertoe te bewegen beter reken- en taalonderwijs te geven, zodat er meer eerstejaars pabo-studenten kunnen doorstromen om uiteindelijk als volwaardige leerkracht de opleiding te verlaten?


3
Bent u op de hoogte van het feit dat 10% van de eerstejaars pabo-studenten aangeeft in het geheel geen rekenonderwijs in hun standaard lesprogramma te hebben?


4
Bent u op de hoogte van het feit dat 30% van de eerstejaars pabo-studenten aangeeft geen extra rekenonderwijs te kunnen krijgen, wanneer zij moeite hebben met rekenen?


5
Deelt u de mening dat de voorlichting van de pabo-opleidingen te wensen overlaat als 34% van de eerstejaars pabo-studenten aangeeft niet bekend te zijn met het bindend studieadvies? Wat bent u voornemens daaraan te doen?


1) Eén Vandaag, Nederland 1, Slecht rekenonderwijs op Pabo's, 13 maart 2008