Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 18 maart

* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft na een anonieme tip een hennepkwekerij opgerold. Maandagavond rond half elf heeft de politie een hennepkwekerij opgerold naar aanleiding van een melding van M. Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) een onderzoek ingesteld in een kelderruimte van een woning aan de 3e Sint-Janshof. In de ruimte werden ongeveer 830 planten aangetroffen. De ROTEB heeft de aanwezige goederen en de planten vernietigd. De stroom werd op illegale wijze afgetapt. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de illegale kwekerij.


* VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die ondermeer wordt verdacht van vernieling. Maandagavond rond zes uur kreeg de politie melding dat er vernielingen waren gepleegd aan een telefooncel in de Goereesestraat. De verdachte was vervolgens een woning ingegaan aan de Markerstraat. De gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in bij de woning en troffen een man aan die voldeed aan het signalement. Agenten arresteerden de man, die weerstand bood bij de aanhouding. Hij had een politiemedewerker in het gezicht gekrabd en beledigde en bedreigde agenten. Hij is met gepast geweld overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De 33-jarige man had nog een openstaande boete. Hem wordt ook ten laste gelegd: mishandeling, vernieling, bedreiging en belediging.


* POLITIE ALS BURGER IN METRO
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een controle uitgevoerd in de metro in burger. Maandagmiddag controleerde een achttal agenten onherkenbaar in de metro waarbij ze letten op overtredingen en overlastgevend gedrag. Ze gaven bekeuringen voor: roken in het metrostation (2), slapen in de metro (1) en geen identificatie bij zich hebben (1). Toen ze met de actie begonnen, zagen de politiemensen op het Rodezand een motor die mogelijk gezocht werd. De motor reed weg, maar werd op de Goudserijweg door een politiemedewerker van het motorteam in het centrum staande gehouden. De 28-jarige Joegoslavische man met een Belgisch paspoort was in het bezit een motor die mogelijk van diefstal afkomstig was. Tevens had hij goederen bij zich die gebruikt worden voor de inbraak in auto's en motoren. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De man is in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT WEER TIEN VERDACHTEN VOOR OVERVALLEN, EXTRA

INZET GEEFT RESULTAAT
ROTTERDAM - De politie Rotterdam - Rijnmond heeft bij het terugdringen van roofovervallen in de regio weer tien verdachten aangehouden. De extra inzet van het korps in de regio Rijnmond levert resultaat op en blijft onverminderd van kracht. Het totaal van het aantal aangehouden verdachten bedraagt inmiddels tweeendertig.
Twee verdachten, 16 en 18 jaar oud uit Rotterdam en Vlaardingen, werden maandag omstreeks tien voor zes aangehouden in de omgeving van de 2e van Leyden Gaelstraat in Vlaardingen. Eén van de twee had kort daarvoor in een supermarkt met een mes gedreigd en een geldbedrag meegenomen. Er zou ook een tweede man bij betrokken zijn geweest. De politie werd gewaarschuwd en stelde direct een onderzoek in. Aan de hand van signalementen kon het duo worden aangehouden. Bij zoeking in de woning van een van de verdachten werd het eerder weggenomen geldbedrag aangetroffen en in beslaggenomen.
Ook in de omgeving van de Mathenesserweg zijn maandag in de namiddag twee overvallers aangehouden, 16 en 17 jaar oud uit Rotterdam. Zij waren omstreeks half zeven een sigarenzaak aan de Mathenesserweg binnengegaan. Ze bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Met een geldbedrag en strippenkaarten maakten ze zich uit de voeten. De politie was ook hier weer heel snel ter plaatse en arresteerde het tweetal in de omgeving aan de hand van de door getuigen opgegeven signalementen.
Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
In het weekend is tevens de tweede verdachte, 16 jaar, aangehouden verdacht voor de overval op de tabakszaak aan de Dreef van 8 maart jl.
Eerder werden op vrijdag 14 maart jl. drie verdachten aangehouden nadat zij met geweld een beroving hadden gepleegd en even daarvoor een bedrijfsinbraak hadden gepleegd. Deze drie verdachten worden tevens verdacht van het plegen van één of meerdere overvallen. Onderzoek daarnaar wordt voortgezet.
Verder is een 26 jarige man uit Rotterdam voor het zogenaamde Antillianenteam Pagang gearresteerd. Hij stond gesignaleerd voor een overval op een woning te Rotterdam in december 2007. Dinsdagmorgen 18 maart is een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van de overval op 17 februari jl. op een benzinestation aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Het Rijnmondse korps gooit veel extra capaciteit in de strijd. Het gaat om verschillende recherche-eenheden, waaronder een gezamenlijk team met Zuid-H-Zuid en medewerkers van de wijkpolitie en Directe Hulp Verlening van alle politiedistricten in de regio. De bestrijding van roofovervallen en de arrestatie van verdachten is topprioriteit en de inzet blijft onverminderd gehandhaafd. Er worden nog meer aanhoudingen verwacht.

Uitgave maandag 17 maart

* ZAAK UIT ROTTERDAM-RIJNMOND IN OPSPORING VERZOCHT

LOMBARDIJEN / GROOT IJSSELMONDE - De politie besteed dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht aan een zaak die speelt in Rotterdam-Rijnmond. In de Rotterdamse wijk Lombardijen / Groot IJsselmonde is een supermarkt overvallen. Vrijdagochtend 18 januari 2008 is supermarkt Bas van der Heijden aan het Prinsenplein doelwit van 3 daders, waarvan er 2 in het bezit zijn van een vuurwapen. Donderdagmiddag 24 januari, is de Spar supermarkt aan het Kreekplein aan de beurt. Het gaat hier vermoedelijk om dezelfde daders. De daders staan duidelijk op bewakingsbeelden. U kunt naar de uitzending van het opsporingsprogramma kijken, of naar de herhaling op woensdag, of naar de website van Opsporing Verzocht. Wanneer u tips heeft, of anderszins beschikt over informatie, wilt u dan bellen met de politie via 0800-6070 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitgave zondag 16 maart

* AANHOUDINGEN NA AFTRAPPEN AUTOSPIEGELS
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zondag in de vroege ochtenduren twee 20-jarige mannen uit Vlaardingen en een 20-jarige Schiedammer gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Een getuige meldde de vernielingen op de Bangkasingel rond kwart over vier. Aan de hand van het opgegeven signalement, arresteerde de politie de drie verdachten. Op de Bangkasingel bleken in ieder geval van twee auto's een spiegel afgetrapt te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft zaterdagmiddag een 24-jarige man gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht, na een onenigheid in een woning aan de Eykmanstraat, een stapelbed te hebben omgegooid. Hier stond het 3-jarig dochtertje van de 21-jarige bewoonster achter. Zij raakte niet gewond. Ook greep de man zijn partner bij de keel. Gealarmeerde politiemensen arresteerden de verdachte.


* PIZZAKOERIER BEROOFD
VLAARDINGEN - Een 17-jarige pizzabezorger uit Schiedam is zondagavond op de Professor Mekelstraat het slachtoffer geworden van een beroving. De Schiedammer werd rond negen uur door drie personen aangesproken en bedreigd. Het drietal beroofde het slachtoffer van een klein geldbedrag en een telefoon. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar hiebrij werden de verdachten helaas niet meer aangetroffen. Het straatroofteam onderzoekt de beroving.


* JONGENS IN ZWEMBAD AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft zaterdagmiddag rond vier uur drie minderjarige jongens aangehouden in een zwembad. Na een melding dat een aantal minderjarige meisjes (12, 13 en 14 jaar uit Naaldwijk) onzedelijk betast was, stelden agenten een onderzoek in. Dankzij de alertheid en medewerking van het zwembadpersoneel arresteerde de politie drie Schiedammers van 13, 14 en 15 jaar oud.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft in de nacht van zaterdag op zondag op achtereenvolgens de Gerdesiaweg, Oostzeedijk Beneden, Langepad en de Bosdreef alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 600 bestuurders een blaastest afleggen waarna 9 mensen werden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel is zaterdagavond rond elf uur aangehouden voor vernieling. De politie stelde na een melding van een getuige dat op een muur aan de Ketensedijk graffity was gespoten een onderzoek in de omgeving in. De verdachte werd op het Slotplein, met verf op zijn handen, aangehouden.


* MAN GEARRESTEERD NA SLAAN OUDERS
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost heeft zaterdagavond rond half tien een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel gearresteerd voor huiselijk geweld. De Capellenaar, onder invloed van alcohol, sloeg zijn ouders in hun woning aan de Albert Cuypstraat.
De verdachte werd in de woning gearresteerd.


* BIKETEAM TREEDT OP TEGEN OVERLAST
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het biketeam van district De Eilanden heeft vrijdagavond 28 bekeuringen uitgeschreven tijdens de surveillance in Spijkenisse Centrum. Er werd met name bekeurd voor alcohol drinken op straat maar ook voor onnodig geluidshinder veroorzaken, wildplassen, belediging van politiemensen tijdens een bekeuringssituatie en afval op straat gooien. Een jongen die een marktkraam op de Breestraat omver trok werd aangehouden.


* MAN GEARRESTEERD NA BELEDIGING EN MISHANDELING POLITIEMAN

BRIELLE - Een 22-jarige man uit Brielle is zondag in de vroege ochtenduren gearresteerd voor belediging en mishandeling op de Floris vd Bergsingel. Politiemensen werden tijdens de surveillance op de fiets in Brielle door de verdachte uitgescholden. Toen zij hem op zijn gedrag aanspraken, bleef hij schelden. Hij werd hierop gearresteerd. Tijdens het in de auto plaatsen, verzette de verdachte zich en gaf een harde schop tegen een agent. De politieman raakte gewond en moest voor behandeling naar de huisartsenpost. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* TWEETAL GEARRESTEERD NA MISHANDELING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het biketeam district De Eilanden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee 16-jarige jongens uit Hellevoetsluis gearresteerd voor openlijke geweldpleging. De politiemensen zagen rond drie uur dat het tweetal een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn meerdere malen schopte. Het slachtoffer raakte licht gewond en gaat zondag aangifte doen. De twee verdachten werden ter plaatse gearresteerd. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.


* MAN GEARRESTEERD NA BEDREIGEN POLITIEMENSEN

ROTTERDAM - Een 24-jarige Rotterdammer is zaterdagochtend in zijn woning aan de Gaffelstraat gearresteerd na het bedreigen van politiemensen. Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum ging rond elf uur naar zijn woning. De verdachte was al meerdere malen gewaarschuwd voor het veroorzaken van geluidsoverlast en nu werden zijn computer en luidsprekers in beslag genomen. De Rotterdammer bedreigde de agenten met de dood en probeerde een zwaard in zijn woning te pakkken. Hierna rende hij weg en pakte een keukenmes. De man staakte de bedreiging en legde de wapens neer, nadat een politieman zijn vuurwapen pakte en de diensthond dreigend was ingezet. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De wapens en geluidsapparatuur van de Rotterdammer zijn in beslag genomen.


* ROTTERDAMMER GEARRESTEERD NA MISHANDELING

ROTTERDAM - Een 21-jarige Rotterdammer is in de nacht van zaterdag op zondag rond drie uur aangehouden voor openlijke geweldpleging. De man wordt ervan verdacht, na een onenigheid in een cafe aan het Stadhuisplein, een glas op het hoofd van een 20-jarige man uit Bleiswijk te hebben geslagen. De verdachte werd op de Aert van Nesstraat na een achtervolging gearresteerd.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN NA POGING FIETSENDIEFSTAL

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier minderjarige Rotterdam, 14, 15, 16 en 17 jaar, gearresteerd voor fietsendiefstal. Via beelden van Cameratoezicht werd rond half twee gezien dat het viertal een fiets probeerde weg te nemen vanaf het Delftseplein. De verdachten werden na een achtervolging aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben zaterdagmiddag een 25-jarige Rotterdammer gearresteerd voor mishandeling. Een 25-jarige bewoonster van de Ooltgensplaatweg, een aantal maanden zwanger, was in haar buik gestompt door een huisgenoot. Gealarmeerd politiepersoneel arresteerde de 25-jarige man. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het slachtoffer is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJZEN IN NA AGRESSIEF RIJGEDRAG

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie heeft vrijdag twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten met agressief rijgedrag. Vrijdagavond rond half elf zagen surveillerende agenten op de A16, ter hoogte van De Esch, een automobilist die bumperkleefde en meerdere malen met groot licht seinde. De 25-jarige automobilist zakte meerdere malen terug en reed dan met hoge snelheid in de richting van zijn voorganger en volgde weer met een afstand van minder dan 30 centimeter. De man haalde rechts in en bereikte een snelheid van 145 km/uur waar '100' is toegestaan. Tijdens de staandehouding bleek dat de 25-jarige Rotterdammer onder invloed van alcohol verkeerde, zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Ook het rijbewijs van een 26-jarige man uit Haarlem werd op de A16, ter hoogte van Ridderkerk, ingevorderd. De man reed 153 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van 100 km/uur, maakte zich schuldig aan bumperkleven en haalde een auto via de linker vluchtstrook in. het rijbewijs van de man werd vrijdagmiddag rond drie uur ingevorderd.


* MAN GEARRESTEERD NA VERNIELING
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft vrijdagmiddag een 37-jarige Schiedammer gearresteerd voor vernieling.
De 37-jarige scooterbestuurder wordt ervan verdacht, na een onenigheid in het verkeer, tegen een auto van een 60-jarige plaatsgenoot te hebben getrapt. Dit vond plaats op de Westfrankelandsedijk. De verdachte werd in zijn woning aangehouden.


* GETUIGENOPROEP
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord is op zoek naar getuigen. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen twee mannen een cafe aan het Boerhaaveplein in en dreigden met een vuurwapen. Een aantal klanten was hier getuige van. Hierna deden ze een greep uit de kassa en gingen er met een onbekend bedrag vandoor. De politie stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via 0900-8844. Dit kan ook volledig anoniem via 0800-7000.


* SPIEGELS ERAF GETRAPT
MAASSLUIS - De politie van het district Waterweg-Noord onderzoekt drie vernielingen aan auto's geparkeerd aan de Lijsterlaan. Vrijdagavond rond half negen meldde een getuige dat de buitenspiegels van drie geparkeerdstaande auto's eraf waren getrapt. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in maar trof de verdachten niet meer aan. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* CONTROLE NA KLACHTEN WIJKBEWONERS
MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagochtend een controle gehouden op het Dennendal. Aanleiding van de controle waren klachten van bewoners over verkeerd geparkeerde auto's danwel niet parkeren in een parkeervak. Tijdens de controle, tussen kwart over acht en kwart voor negen, zijn diverse bestuurders aangesproken op hun parkeergedrag.


* MANNEN NA VERNIELING GEARRESTEERD
VLAARDINGEN - Twee 19-jarige mannen uit Vlaardingen zijn vrijdagavond gearresteerd na het plegen van vernielingen op het Geuzenplein. Na een melding van een getuige dat op het perron Vlaardingen-West ruiten werden ingegooid, stelden agenten direct een onderzoek in. Dankzij de opgegeven signalementen arresteerden politiemensen het tweetal na een korte achtervolging.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Het Nieuwe Westen hebben vrijdagavond een actie preventief fouilleren gehouden op de Vierambachtstraat, Heemraadsplein, Nieuwe Binnenweg en omgeving. Tussen acht en elf uur werden in totaal 90 personen gefouilleerd. Hierbij werden geen wapens, drugs of andere verboden voorwerpen aangetroffen. De reacties van bewoners, het publiek en gefouilleerde personen op deze actie waren positief.


* BROMFIETSCONTROLE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van de wijkteams Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel hebben vrijdagochtend en -middag een bromfietscontrole gehouden op de Rotterdamseweg in Krimpen en de Capelseweg en Schonberglaan in Capelle. In totaal werden 85 bromfietsen gecontroleerd en 29 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer rijden zonder helm, technische staat van de bromfiets, teveel geluid produceren en teveel vermogen. Verder werd na een achtervolging een gestolen scooter aangetroffen. De bestuurder kon helaas ontkomen, naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld. Eén automobiliste werd tijdens de controle aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol (860 ug/l). Zij kreeg eveneens een bekeuring voor niet handsfree bellen tijdens het autorijden en rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ook gaf de vrouw geen gehoor aan het stopteken dat haar werd gegeven.


* JONGEN NA VERNIELING IN WONING GEARRESTEERD

BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben vrijdagmiddag een 18-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Rond drie uur kreeg de politie de melding dat een jongen in en bij zijn ouderlijke woning aan het Jaagpad vernielingen had gepleegd. Agenten die op het Jaagpad kwamen, zagen dat de verdachte met een stuk hout in zijn handen op straat stond. Het hout bleek afkomstig te zijn van de zojuist door hem vernielde schutting. Nadat agenten de jongen aanspraken, gooide hij een blikje naar hen. Tijdens de arrestatie bleek de 18-jarige in het bezit te zijn van een ploertendoder en twee keukenmesjes. Deze zijn in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT 3 VERDACHTEN AAN VOOR BEROVING

BARENDRECHT - Vrijdagochtend om 05.30 vond een beroving plaats aan de Middelweg in Barendrecht. Een 59-jarige man werd met veel geweld van zijn fiets geslagen en van geld en passen beroofd. De politie, die snel ter plaatse was, hield in eerste instantie een 21-jarige man uit Rotterdam en een 24-jarige man uit Barendrecht aan. Na een zoekactie kon korte tijd later ook een 19-jarige man uit Heerjansdam worden aangehouden. Het drietal is inverzekering gesteld. Het voertuig dat het drietal had gebruikt, werd inbeslaggenomen. Het slachtoffer raakte gewond aan een arm en een been en liep een lichte hersenschudding op.