Gemeente Hengelo

Actueel

Onderzoek naar mogelijkheden in Boeldershoek-Oost

Hengelo, 19 maart 2008

Onderzoek naar mogelijkheden in Boeldershoek-Oost

De gemeente Hengelo gaat een ontwikkelingsvisie opstellen voor het gebied Boeldershoek-Oost. De mogelijkheden voor onder meer bedrijvigheid worden hierin onderzocht. Aanvankelijk leek ontwikkeling van dit deel van bedrijventerrein Twentekanaal niet mogelijk in verband met bodemdaling. Recent onderzoek en nieuwe inzichten hebben echter uitgewezen dat grote delen van de Boeldershoek-Oost wél ontwikkeld kunnen worden.
Eerste stap bij het opstellen van een ontwikkelingsvisie is het maken van een zogenaamde ontwikkelingsschets. De schets is een tekening waarop in hoofdlijnen de mogelijkheden voor Boeldershoek-Oost staan weergegeven. De gemeente Hengelo stemt de samenstelling van de visie af met Twence, Akzo Nobel en het waterschap Regge & Dinkel.

Uitgangspunten


* Bij het opstellen van de ontwikkelingsschets spelen de volgende uitgangspunten een rol:

* het gebied moet kunnen voorzien in nieuwe ruimte voor bedrijvigheid;

* in het gebied moeten retentievijvers komen;
* eventuele aanpassing van de infrastructuur in het gebied. Te denken valt aan: een tracé voor het doortrekken van de Diamantstraat; een goede inpassing van de geprojecteerde stoomleiding tussen Akzo-Nobel en Twence en een tracé voor de aanleg van een ongehinderd logistiek systeem (OLS);
* het gebied moet duidelijk begrensd zijn en op passende wijze aansluiten op het landschap van Twekkelo.

Vervolg

Zoals de planning er nu uitziet is de ontwikkelingsschets eind april gereed. Communicatie hierover met de verschillende belanghebbenden (omwonenden, bedrijven, agrariërs, grondeigenaren en de Vereniging tot behoud van Twekkelo) vindt in die periode plaats. Op basis van de schets stelt de gemeente de ontwikkelingsvisie op. Vervolgens wordt die aan de gemeenteraad voorgelegd.
Boeldershoek-Oost maakt onderdeel uit van bedrijventerrein Twentekanaal en ligt globaal tussen de Boekeloseweg, de Bruininksweg, de spoorlijn en de Boortorenweg.