Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 19 maart

* AANHOUDING NA INGOOIEN RUITEN
ROTTERDAM HOOGVLIET NOORD - Politieagenten hielden in de nacht van dinsdag op woensdag een man aan. De 43-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het ingooien van ruiten. Hij deed is bij de woning van zijn ex-vriendin aan de Don Carloshof. Op het moment dat hij de ramen ingegooid had was ook zijn 1,5 jaar oude kind in de woning. Hierop heeft de politie hem rond drie uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* INBREKER AANGEHOUDEN DANKZIJ ALERTE VOORBIJGANGER

ROTTERDAM ZUIDWIJK - Dankzij kordaat optreden van een oplettende voorbijganger kon de politie dinsdagmiddag een inbreker op heterdaad aanhouden. De voorbijganger waarschuwde rond vier uur de politie, nadat hij zag dat een man een woning aan de Bornerveld binnenging via een raam aan de voorzijde. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en konden de 23-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Hij had ook nog boetes van 243,75 en 93,75 of 14 dagen gevangenisstraf openstaan. De forensische opsporing doet sporenonderzoek in de woning.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM BLIJDORP - Een 21-jarige vrouw is dinsdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Op de Walenburgerweg, ter hoogte van het Baljuwplein, zag een automobiliste de fietster over het hoofd en reed haar aan. Hierbij kwam het Rotterdamse slachtoffer ten val. De 75-jarige Rotterdamse automobiliste stopte en waarschuwde de hulpdiensten. Deze waren rond half twaalf aanwezig. Het slachtoffer is overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. Hier bleek haar pink gebroken te zijn. De automobiliste bleef ongedeerd.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM BLIJDORP - Een 21-jarige vrouw is dinsdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Op de Walenburgerweg, ter hoogte van het Baljuwplein, zag een automobiliste de fietster over het hoofd en reed haar aan. Hierbij kwam het Rotterdamse slachtoffer ten val. De 75-jarige Rotterdamse automobiliste stopte en waarschuwde de hulpdiensten. Deze waren rond half twaalf aanwezig. Het slachtoffer is overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. Hier bleek haar pink gebroken te zijn. De automobiliste bleef ongedeerd.


* MISHANDELAARS IN HET VERKEER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft twee jongens aangehouden die in het verkeer iemand hadden mishandeld. Dinsdagavond rond kwart voor negen kreeg de politie melding van een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Vlietlaan. Hierna brak tussen de beide partijen een vechtpartij uit. Bij de twee jongens zou ook een mes zijn gezien. Na het handgemeen waren de twee jongeren op de scooter weggerend. De 28-jarige automobilist had een hoofdwond en een opgezwollen hand. Na onderzoek stelden agenten een onderzoek in bij een woning aan de Aegidiusstraat. Daar troffen zij de broer aan van de 18-jarige bestuurder van de scooter. De broer legde contact met zijn familielid en adviseerde deze om naar het politiebureau te komen. Dit nadat agenten de man hadden ontboden op het bureau. Rond tien uur 's avonds meldde de bestuurder en zijn 19-jarige bestuurder zich op het bureau, alwaar zij werden aangehouden door politiemensen. De recherche onderzoekt de toedracht.


* VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN OP COMPLEX

ROTTERDAM-OOST / OMMOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal. Woensdagochtend rond één uur zag een oplettende getuige een man over het hek klimmen van volkstuinencomplex 'Ommoord'. Daar er enkele inbraken waren geweest, waren de huiseigenaren extra alert. De gewaarschuwde agenten stelden direct een onderzoek in op het complex op zoek naar de verdachte insluiper. Diverse politie-eenheden zochten naar de verdachte met ondermeer een politiehond. Het dier sloeg na een onderzoek bij de huisjes aan bij enkele struiken en beten daar de verdachte in zijn arm. De 20-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt er tevens van verdacht een brood te hebben ontvreemd bij een benzinestation aan de Capelseweg. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR VERDACHTE BALDADIGHEID MET VUUR

ROTTERDAM-OOST / KRALINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van het naar binnen gooien van vuurwerk in een school aan de Meindert Hobbemalaan. Maandagochtend ontdekten medewerkers van de school dat er in het weekend op twee muren graffity was aangebracht en dat er via een openstaand bovenlicht, een topraampje, vuurwerk naar binnen was gegooid. Een elektriciteitspijpje met daarin sterretjes was brandend op het tapijt terecht gekomen, maar vanzelf gedoofd. Er waren enkele schroeiplekken te zien op de vloerbedekking. De school heeft maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden dinsdag in de vroege avond een man aan. De Schiedammer wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin en stiefdochter. Rond half zeven werd gemeld dat een meisje onwel geworden was in een woning aan de Daltonstraat. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en troffen het 16-jarige meisje aan in een woning. Zij was inmiddels bijgekomen. De 38-jarige moeder gaf aan dat zij ruzie had gehad met haar vriend waarbij hij haar mishandeld had. Haar dochter was tussen de twee ingesprongen en hierdoor gewond geraakt. Vervolgens is de 52-jarige man aangehouden, overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek.


* HUISELIJK GEWELD LEIDT TOT AANHOUDING
VLAARDINGEN - Politieagenten hielden dinsdagochtend een man aan. De 22-jarige inwoner van Vlaardingen wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Deze 25-jarige belde rond half negen de politie en gaf aan geslagen te zijn. Agenten waren snel aanwezig aan de Pentuniastraat. Hier troffen ze de vrouw aan. Zij was buitengesloten door haar vriend en gaf aan dat haar vriend haar mishandeld had. Hierop zijn de agenten de woning binnengegaan en hielden de man aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* INBRAAK BIJ SCHOOL
BRIELLE - De politie onderzoekt een inbraak bij een praktijkschool aan de Rik. Tussen woensdagmiddag half drie en donderdagochtend kwart over acht is hier een computer meegenomen. Hoe de daders zijn binnengekomen is nog niet bekend.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
SPIJKENISSE - Een 50-jarige Spijkenisser is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Rond half vier reed hij op zijn fiets over het fietspad van de Groenewoudlaan, komende uit de richting van de Ruwaard van Puttenlaan. Een brommer kwam uit de uitrit van een school. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige Spijkenisser, en de fietser reden door nog onbekende oorzaak tegen elkaar op, waardoor het slachtoffer viel. Hij belandde met zijn gezicht op de straat en is naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis overgebracht voor controle. De bestuurder van de bromfiets bleef ongedeerd.


* KENTEKENPLATEN GESTOLEN
ROTTERDAM - De politie onderzoekt vier diefstallen van kentekenplaten. Van tien tot 15 maart werden van vier auto's in Overschie de kentekenplaten gestolen. Twee maal ging het om een auto op de Blijvenburgstraat, één keer op de van Noortwijckstraat en een keer werden de kentekenplaten van een auto aan de Schipholstraat gestolen. Autobezitters maken het kentekenplaatdieven moeilijker door de kentekenplaten vast te schroeven aan de auto.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING MEDESTUDENT

ROTTERDAM - Politieagenten hielden maandag een 16-jarige jongen aan. De Rotterdammer sloeg onder toeziend oog van surveillerende agenten een 15-jarig meisje meerdere malen in haar gezicht. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. Het Rotterdamse meisje hield een lichte hersenschudding over aan de mishandeling.


* INBRAAK SUPERMARKT
ROTTERDAM - De politie onderzoekt een inbraak bij een supermarkt aan de Jan Steenstraat. Vrijdag rond zes uur werd de inbraak gemeld. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig maar de daders waren inmiddels verdwenen met een onbekende buit. De inbraak wordt, onder andere aan de hand van camerabeelden, onderzocht.


* INBRAAK AUTOSLOPERIJ
ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een sloperij aan de Volkelstraat. Uit het kantoorpand zijn onder meer een computer en katalysatoren weggenomen. De recherche van district West onderzoekt de inbraak.


* PREVENTIEBERICHT AUTOINBRAKEN
ROTTERDAM - De afgelopen maanden zijn meerdere autoeigenaars het slachtoffer geworden van een autoinbraak. Dit was reden voor de politie van district Oost om de autoinbraken extra prioriteit te geven. Samenwerking met Stichting Toezicht Capelle was één van de nieuwe onderdelen van de aanpak. Het bleek een succes. De aantallen zijn flink gedaald maar er kan nog meer gebeuren. Stichting Toezicht Capelle maakt autobezitters attent op eenvoudige maatregelen die zij kunnen nemen ter voorkoming van een autoinbraak. 'Navigatiesystemen zijn een grote trekker', aldus buurtagent Peter Tildro. 'Alleen al het zien van een houder of zelfs de vlek van de zuignap kan al een reden zijn om in een auto in te breken. Sommige automobilisten laten gewoon een laptop of andere waardevolle spullen op de achterbank liggen. Daarnaast treffen we auto's aan waar de audioapparatuur, voorzien van het frontje zichtbaar in de auto aanwezig is. Ja, dan is het koopavond voor de inbreker.' Om de autobezitters bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid heeft de wijkpolitie samenwerking gezocht met de Stichting Toezicht Capelle (STC).

Stichting Toezicht Capelle
Het takenpakket van deze toezichthouders bestaat uit surveilleren in de verschillende Capelse wijken en mensen bewust maken. Als gevolg van de samenwerking met de politie letten de toezichthouders nu ook extra op auto's waarin waardevolle voorwerpen zichbaar aanwezig zijn. Wanneer zij zo'n auto aantreffen, nemen zij contact op met het wijkteam van de politie. De toezichthouders gaan vervolgens bij de desbetreffende autobezitter langs om hem te waarschuwen en bewust te maken van de inbraakgevoelige situatie.

Succes
Het project is een groot succes. Buurtagent Tildro: 'In februari draaide dit project met STC alin de Capelse wijk Middelwatering. In een periode van ongeveer twee weken zijn ruim 150 voertuigen gecontroleerd waarbij ongeveer de helft van de gecontroleerden is aangesproken op de zichtbare aanwezigheid van waardevolle voorwerpen in de auto. De laatste twee weken zijn er nagenoeg geen aangiften van autoinbraak in de wijk Middelwatering geregistreerd. In maart wordt de wijk Schollevaar onder de loep genomen. Dit wil overigens niet zeggen dat we dan niet meer opletten in de andere wijken.'

Preventietips
Wat kan de autobezitter zelf doen? 'Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Verwijder de bevestigingsmaterialen van de navigatiesystemen en vergeet niet de plek van de zuignap weg te vegen. Verwijder het frontje van de autoradio en laat dit niet in de auto liggen. Hetzelfde geldt voor laptops en andere waardevolle apparatuur. Mocht dit onvermijdelijk zijn, laat deze apparatuur dan niet in de stand-by modus met bluetooth ingeschakeld achter. Voor kwaadwillenden is deze apparatuur wel 'zichtbaar', zelf als het op een onzichtbare plaats ligt. Verder is het belangrijk om bij aanschaf type- en serienummers van uw apparatuur te noteren. Mocht er, ondanks alle genomen maatregelen, toch ingebroken worden, kan dit de opsporing vereenvoudigen.'

Ziet u iets verdachts? Belt u dan direct 112. Mocht u pas achteraf beseffen dat u iets gezien heeft dan kunt u altijd bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* JONGE OVERLASTGEVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM OMMOORD - Politieagenten hielden maandagmiddag twee jongens aan. Het tweetal veroorzaakte rond zes uur overlast in de bus, onder andere door luide muziek te luisteren. Ter hoogte van bushalte John Mottweg liep het abonnement van de jongens af. Ze weigerde echter uit te stappen waarop de buschauffeur de politie inschakelde. Vervolgens zijn de 14-jarige jongens, afkomstig uit Capelle aan den ijssel en Rotterdam aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat zij ook geen identiteitsbewijs bij zich droegen, daar kregen ze een bekeuring voor.


* AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM OOSTERFLANK - Politieagenten van district Oost hielden maandagmiddag een autoinbreker aan. Rond half drie werd gemeld dat er ingebroken werd in een auto aan de GH Betzweg. Getuigen gaven een helder signalement van de dader aan gealarmeerde agenten. Deze stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Op de Kralingse Zoom zagen zij een man fietsen die voldeed aan het signalement. Hij werd staande gehouden. In zijn fietstassen werden onder andere een bleutooth oortje en een navigatiesysteem aangetroffen die afkomstig waren uit de auto waar eerder die dag ingebroken was. Hierop is hij aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De recherche onderzoekt of deze 39-jarige Rotterdammer in verband gebracht kan worden met andere autoinbraken.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hielden in de nacht van zaterdag op zondag een jongen aan. Nadat verschillende ruiten van winkels in winkelcentrum de Terp aan het Hollansch Diep vernield waren, werd er onderzoek ingesteld in de omgeving. Oplettende omwonenden gaven het signalement van de daders door aan agenten. Aan de hand hiervan kon de 16-jarige Capellenaar rond half vijf aangehouden worden. De recherche onderzoekt of de jongen in verband gebracht kan worden met meerdere vernielingen in het winkelcentrum.


* OVERVALLERS KIEZEN HAZENPAD NA SLAG MET BALK

ROTTERDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord wil graag in contact komen met getuigen van een poging overval op een videotheek aan het Nieuwlandplein. Drie mannen met bivakmutsen kwamen rond half elf de winkel in en bedreigden de twee personeelsleden met een vuurwapen. Het drietal eiste geld, maar voordat ze dit konden pakken, werd één van hen door een medewerker geslagen met een houten balk. De overvallers gingen er, zonder buit, vandoor.
Het oplossen van (poging) overvallen heeft de hoogste prioriteit. De politie stelt alles in het werk om de daders op te sporen en wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht met informatie contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


* BLAASCONTROLE VOOR DISCO
DIRKSLAND - Politieagenten hebben zaterdagavond een blaascontrole gehouden. Voor een jongerendiscotheek aan de Philipshoofjesweg werden vanaf acht uur steekproefsgewijs jongeren gecontroleerd die de disco in wilden gaan. In totaal bliezen 50 personen. Vier van hen hadden alcohol gedronken. De ouders van de betreffende jongeren hebben een brief gekregen. Eén persoon kreeg een bekeuring nadat hij bier dronk op straat.


* POGING OVERVAL GARAGEBEDRIJF
SPIJKENISSE - De recherche van het district De Eilanden is een onderzoek gestart naar een poging overval op een garagebedrijf aan de Puntweg. Drie mannen kwamen rond elf uur 's ochtends de zaak in en bedreigden twee medewerkers met vuurwapens. Ze dwongen de slachtoffers diverse goederen. Omdat het blijkbaar te lang duurde, vertrok het drietal zonder buit. Voor de slachtoffers is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie stelt een nader onderzoek in om de verdachten te achterhalen. Dit heeft de hoogste prioriteit.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING; DOORRIJDER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM HILLEGERSBERG ZUID - Een 61-jarige man is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Rond half elf werd de Rotterdamse voetganger aangereden door een auto op de Bergweg. De automobilist reed door na de aanrijding. Alerte getuigen noteerden de kentekenplaat van de auto en gaven gealarmeerde agenten de rijrichting van de auto. Hierdoor kon het voertuig verder op de Bergweg staande gehouden worden. Na onderzoek bleek er schade op auto te zitten. De automobilist en zijn bijrijder, twee Rotterdammers van 19 en 21 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM PROVENIERSWIJK - Politieagenten van district Noord hielden maandagochtend een verkeerscontrole. Tussen kwart over tien en twaalf uur werden automobilisten gecontroleerd op de Schiekade ter hoogte van het Ungerplein. In totaal werden er 32 bekeuringen uitgeschreven. Mobiel bellen verstoord de concentratie tijdens het rijden. Hierdoor ontstaan jaarlijks veel gevaarlijke verkeerssituaties. Om de verkeersveiligheid te verhogen is er vooral gelet op deze groep automobilisten. Maandag kregen elf niet handsfree bellende automobilisten een bekeuring van 130 euro. Ook bestuurders die reden zonder gordel, geen voorrang verleenden aan een voetgangers op een zebrapad en een rood licht negeerden werden bekeurd.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM TARWEWIJK - Politieagenten hielden donderdag 13 maart een bromfietscontrole. In de middaguren werden passerende bromfietsbestuurders op de Wolphaertsbocht en de Boergoensestraat gecontroleerd en in de avonduren werden bestuurders die zich niet aan de verkeersregels hielen bekeurd voor bureau Tarwewijk. In totaal werden er 27 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere rijden zonder rijbewijs, slecht bevestigde helmen, rood licht negeren, rijden onder invloed van alcohol en kapotte remmen werden bekeurd.


* MAN NA MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft maandagmiddag een 31-jarige Rotterdammer aangehouden voor mishandeling. Een 37-jarige Rotterdammer had vlees gekocht bij een slager aan de Putsebocht en was met een klacht teruggegaan. Er ontstond een onenigheid tussen de 31-jarige slager en de 37-jarige klant. De slager en zijn broer hebben de klant de zaak uitgeduwd, hierbij zijn een aantal klappen gevallen. Het slachtoffer raakte licht gewond in zijn gezicht. De 31-jarige Rotterdammer wordt er ook van verdacht de bromfiets van het slachtoffer te hebben omgegooid, deze raakte hierdoor beschadigd.


* VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die ondermeer wordt verdacht van vernieling. Maandagavond rond zes uur kreeg de politie melding dat er vernielingen waren gepleegd aan een telefooncel in de Goereesestraat. De verdachte was vervolgens een woning ingegaan aan de Markerstraat. De gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in bij de woning en troffen een man aan die voldeed aan het signalement. Agenten arresteerden de man, die weerstand bood bij de aanhouding. Hij had een politiemedewerker in het gezicht gekrabd en beledigde en bedreigde agenten. Hij is met gepast geweld overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De 33-jarige man had nog een openstaande boete. Hem wordt ook ten laste gelegd: mishandeling, vernieling, bedreiging en belediging.


* ONDERZOEK NAAR MISHANDELING
BARENDRECHT / ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een mishandeling. Maandagmiddag rond kwart over twaalf kreeg de politie melding dat een man korte tijd bewusteloos had gelegen in een broodjeszaak aan de Beuningenhaven. Een 22-jarige Rotterdammer had op straat onenigheid gekregen met twee andere jongens. Hierna gooiden de twee jongens het slachtoffer op de grond en sloegen hem enkele malen in het gezicht. Daarna zijn ze weggerend. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plaatse behandeld. De daders hebben de volgende signalementen: Dader 1: Blank, kort stekelhaar, rode jas, blauwe broek en sportschoenen.
Dader 2: Blank, grijs/witte jas, blauwe broek, sportschoenen met een zwarte streep. Wanneer u getuige bent geweest van deze mishandeling of anderszins informatie heeft, kunt u contact opnemen met de recherche van district Zuid op 0900-8844, of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. De politie onderzoekt de toedracht.


* TWEETAL IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagavond een 23-jarige man zonder vaste verblijfplaats en een 43-jarige Rotterdammer gearresteerd voor autodiefstal. Het tweetal negeerde rond kwart voor twaalf een stopteken waarop een achtervolging werd ingezet. Op de Oranjeboomstraat rende de mannen uit de gestolen auto. Met de diensthond stelden agenten direct een achtervolging te voet in. De verdachten werden op de Stampioenstraat gearresteerd.


* AANHOUDING BIJ VECHTPARTIJ
ROTTERDAM - In de vroege morgen van zaterdag 15 maart vond een flinke vechtpartij plaats voor de deur van een horeca gelegenheid in de Vijverhofstraat in Rotterdam-Noord. Het begon met een ruzie en wat duw- en trekwerk tussen een tiental mannen. Toen de overige bezoekers van de gelegenheid daar lucht van kregen besloten zij zich ermee te bemoeien en mengden zich onder de ruziezoekers. Binnen korte tijd ontstond er een vechtpartij. Diverse politie-eenheden werden ingezet om de vechtenden te scheiden. Uiteindelijk maakte de inzet van een politiehond het verschil. Een 34-jarige man uit Schiedam werd aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDING NA VERNIELING RUIT
ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden in de nacht van zondag op maandag een 48-jarige vrouw aan. De Rotterdamse wordt verdacht van het vernielen van een ruit aan de Friesestraat. Rond half één werd gemeld dat een vrouw een ruit van een woning aan de eerder genoemde straat vernielde. Agenten waren snel aanwezigen zagen de vrouw lopen aan de Westerbeekstraat. Zij was vermoedelijk onder invloed van drank en drugs. De Rotterdamse werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* NIET BETALEN TAXIRIT LEIDT TOT AANHOUDING

ROTTERDAM AFRIKAANDERWIJK - Politieagenten hielden zondagochtend een vrouw aan. De 20-jarige Rotterdamse weigerde rond zeven uur te betalen voor een taxirit die eindigde op de Transvaalstraat. Vervolgens waarschuwde de chauffeur de politie. Agenten waren snel aanwezig en hielden de vrouw aan in de woning. Zij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* GEWONDEN BIJ BRAND
ROTTERDAM SPANGEN - Bij een brand in een woning aan de Huygensstraat raakten zondagmiddag drie personen gewond. De brand ontstond rond half twee door nog onbekende oorzaak in een woning op de eerste etage van een portiekflat. Hulpdiensten waren snel aanwezig voor hulpverlening. In totaal zijn er 20 personen geëvacueerd. Zij werden aanvankelijk opgevangen in het wijkgebouw en zijn later overgebracht naar het Spartastadion. Drie personen zijn naar het ziekenhuis gebracht met onder andere ademhalingsproblemen. Eén van hen moest hier een nacht blijven voor controle. Een half uur na aanvang van de brand konden brandweermensen werd het sein brandmeester gegeven. 12 woningen waren dusdanig beschadigd dat deze onbewoonbaar verklaard werden. De technishce recherche onderzoekt de toedracht van brand.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - Naar aanleiding van diverse klachten van bewoners van de Rochussenstraat en de Nieuwe Binnenweg met betrekking tot te hard rijdend verkeer, is op zondagavond 16 maart een snelheidcontrole gehouden op de Rochussenstraat. In totaal werden 150 auto's gecontroleerd en in 18 gevallen lag de snelheid te hoog. De hoogste gemeten snelheid was 81 km/uur.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden zondagochtend een man aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn 30-jarige vriendin. Rond half twaalf werd de politie gewaarschuwd nadat een vrouw bedreigd zou zijn met een mes. Gealarmeerde agenten waren snel in de woning Vossiusstraat. Hier bleek dat de Vlaardingse bewoonster verschillende kneuzingen in haar gezicht had. Ook was ze bedreigd met een mes. Vervolgens is haar 31-jarige Haagse vriend aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij fouillering werd een zakmes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De man is ingesloten in afwachting van verhoor en onderzoek.


* VERDACHTEN AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM KRALINGEN WEST - Politieagenten hielden zondagavond drie jongens aan. Het drietal wordt verdacht van het vernielen en inbreken in een auto aan de Ketenstraat. Rond negen uur waarschuwde een getuige surveillerende agenten. Hij had gezien dat een drietal jongens inbrak bij een auto aan de genoemde straat. Hierop werd rond negen uur onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Nieuwe Crooswijkseweg werd het drietal aangetroffen. Twee van hen werden direct aangehouden, de derde probeerde te vluchten maar kon na een korte achtervolging aangehouden worden op de Rusthoflaan. Bij fouillering bleken zij inbraakwerktuigen bij zich te dragen. Hierop zijn de Rotterdammers (14, 15 en 16) overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek. De technische recherche doet sporenonderzoek.


* MISHANDELAARS AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS / DE EILANDEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zondagochtend rond half drie zagen surveillerende agenten dat een man geschopt (een 37-jarige Rotterdamse man) werd in een park aan de Vlasakkerlaan. Hierop hielden ze twee verdachten aan. De twee jongens, 16-jarigen uit Hellevoetsluis, zijn ingesloten op een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
NIEUWE-TONGE - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een bestuurder overleed. Zondagmorgen rond zes kreeg de politie melding van een aanrijding op de Groeneweg in Nieuwe-Tonge. Een 31-jarige man uit Ruszow reed met zijn auto uit de richting van de Duivenwaardsedijk in de richting van de Langeweg. Het voertuig kwam, op 100 meter van de Langeweg vandaan, in een slip in een flauwe bocht. De bestuurder kwam met zijn auto na ongeveer tien meter tot stilstand in de sloot. Het slachtoffer is terplekke aan zijn verwondingen overleden. De brandweer heeft het lichaam van de man uit het wrak van de auto moeten knippen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.


* MAN OVERLEDEN NA AANRIJDING
SOMMELSDIJK - De politie onderzoekt de toedracht van aanrijding waarbij een bestuurder overleed. Zondagavond rond kwart voor zes kreeg de politie melding van een aanrijding op de provinciale weg, N215. Daar had een 23-jarige man uit Sommelsdijk gereden komende uit de richting van de Langeweg in de richting van de Dorpsweg. Door nog onbekende oorzaak is de auto gaan draaien en tegen een boom aangereden, waar deze tot stilstand kwam. Terplekke is de bestuurder overleden. Aan de betrokkenen is slachtofferhulp aangeboden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM DIJKZIGT - Een 26-jarige vrouw is zondagavond lichtgewond geraakt. Zij reed op haar fiets over de Mathenesserlaan op de kruising met de Nieuwe Binnenweg. Rond tien over elf reed een 51-jarige Rotterdamse automobilist haar door nog onbekende reden aan. Hierbij kwam de Rotterdamse ten val. Zij gaf aan last te hebben van haar onderbeen. Vervolgens is ze door ambulancepersoneel overgebracht naar het EMC ziekenhuis hier bleek haar linkerknie gekneusd te zijn.


* TWEETAL AANGEHOUDEN NA VERNIELING BUSHOKJE

ROZENBURG - Twee 14-jarige jongens uit Rozenburg zijn vrijdagmiddag 7 maart aangehouden voor vernieling. Na een melding van een getuige dat een bushokje op de Emmastraat was vernield, stelden agenten een onderzoek in en arresteerde het tweetal. Een van hen bleek de ruiten van het bushokje te hebben ingegooid en heeft een HALT-proces-verbaal gekregen.


* DRONKEN OP SCOOTER
ROZENBURG - Een 18-jarige inwoner uit Rozenburg is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart op de J.Aschoff-Stiermanlaan aangehouden. Hij werd door surveillerende politieagenten opgemerkt omdat hij zonder licht en helm reed. Nadat hij was staande gehouden bleek de bromfiets ook nog eens gladde banden te hebben en was de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Na onderzoek op het politiebureau bleek dat hij 0.87 promillage alcohol in zijn bloed. Hij kreeg ook hiervoor een proces-verbaal.


* SCHOORSTEENBRAND
ROZENBURG - In een woning aan de Acacialaan brak zondagavond rond acht uur brand uit. De bewoner een 49-jarige Rozenburger had zijn openhaard aangestoken toen plotseling de vlammen zowel aan de onder- als bovenkant uit de schoorsteen sloegen. Door de brandweer werd de brand geblust. De politie zorgde voor de omleiding van het verkeer.


* AANRIJDING MET LICHT GEWONDEN
ROZENBURG - Een 40-jarige Rotterdammer en een 30-jarige inwoner uit Rozenburg raakten zondag 9 maar trond half vier licht gewond toen hun auto's met elkaar in botsing kwamen. Op de kruising van de Laan van Nieuw Blankenburg met de Tienmorgensweg zag de Rotterdammer de Rozenburger over het hoofd, waarna de botsing plaatsvond.


* RIJDEN ONDER INVLOED
ROZENBURG - Een 24-jarige Rotterdammer werd in de nacht van zaterdag op zondag 9 maart rond vijf uur op de Provincialeweg N15 aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed in zijn auto reed. Na een blaastest bleek de man 1.4 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Een 22-jarige Rozenburger kreeg in diezelfde nacht, rond kwart voor drie op de Appelgaarde, eveneens een bekeuring omdat hij onder invloed reed. Hij was een beginnend bestuurder.


* VROUW AANGEHOUDEN
ROZENBURG - Een 21-jarige Amsterdamse is donderdagmorgen 13 maart in een woning aan de Esdoornlaan aangehouden. De vrouw was zonder toestemming van de bewoner de woning binnengedrongen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.


* FLINKE BOETE NA RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM HOOGVLIET ZUID - Politieagenten hielden zondagochtend een automobilist aan. De 26-jarige Rotterdammer onderging op de Aveling een blaastest. Hieruit bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur was gaan zitten. Uit een definitieve ademanalyse op het bureau bleek rond half acht dat hij meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid genuttigd had. De officier van justitie bepaalde dat de hoogte van zijn boete 650 euro was. Daarnaast kreeg de Rotterdammer een bekeuring van 190 euro voor het rijden zonder rijbewijs.