Gemeente Capelle a/d IJssel

Start van het maaiseizoen 2008

Binnenkort begint het maaien van het vlakgazon. Dit zijn vlakke grasvelden die we intensief onderhouden. Deze grasvelden liggen dicht bij de huizen. Een voorbeeld van een vlakgazon is de grote speelweide in het Schollebos . Firma Reijm uit Nieuwerkerk aan den IJssel voert het werk uit voor de gemeente. Zij maaien gemiddeld 26 keer per jaar. In het groeiseizoen, wanneer het gras groeit, gebeurt dit bijna iedere week.

Voordat het maaien begint maken ze het grasveld vlak en zaaien ze open plekken in. Soms komt er tijdens het maaien gemaaid gras op de weg of het fietspad. Bijvoorbeeld omdat het aan de banden van de grasmaaier blijft plakken en loslaat op de weg. Dat kan overlast geven en/of gevaarlijk zijn. Dan laten we het maaisel van de weg verwijderen. Als er een gevaarlijke situatie ontstaat, doen we dit zo snel mogelijk.

Voor de grasvelden die verder van de huizen af liggen, geldt een andere maaifrequentie. Deze worden minder intensief gebruikt en onderhouden. We noemen dit ruig gras. Het maaien hiervan start later in het jaar.