Otis wint karakteristieke Trump Tower in Toronto

19/03/2008 12:05

PR Newswire

FARMINGTON, Connecticut, March 19 /PRNewswire/ --
Otis Elevator Company, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), heeft een contract ter waarde van meer dan US$ 10 miljoen toegekend gekregen voor de levering van liften in de karakteristieke 60 verdiepingen tellende Trump International Hotel & Tower in Toronto.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080319/NEW020 )

Als hij voltooid is, zal de Trump International Hotel & Tower het hoogste gebouw met woningen zijn in Canada met 261 luxueuze hotelappartementen, 118 woonappartementen en een skylobby met conciërge op de 31e verdieping.

"Wij zijn er trots op dat we een wereldwijde leider als Otis hebben binnengehaald," zei Val Levitan, president en CEO van Talon International Development Inc., medeontwikkelaar van het project. "Met zijn rijke ervaring en innovatieve technologieën is het simpelweg de enige producent van liften die in staat is de niveaus te evenaren die we voor ons onroerend goed verwachten."

Otis zal liftsystemen van Elevonic(R) 411 leveren met directe en met indirecte aandrijving en Gen2(R)-liftsystemen. Liften met directe aandrijving zijn tot 50 procent efficiënter in energieverbruik dan conventioneel aangedreven systemen, terwijl het Gen2-systeem tot 50 procent efficiënter in energieverbruik is en 70 procent kleiner is dan conventionele systemen. Daarnaast biedt het Gen2-systeem vele andere voordelen. Zijn platte met polyurethaan bedekte stalen riemen en direct aangedreven machine behoeven niet verder gesmeerd te worden, wat het systeem schoner maakt voor het milieu. De gepatenteerde door platte riemen aangedreven technologie sluit het trillen praktisch uit, wat passagiers een gladde en stille rit en een verbeterd comfort in het algemeen biedt. De platte riemen maken ook een compacter liftsysteem mogelijk, waardoor de noodzaak voor een machinekamer wordt uitgesloten en een grotere flexibiliteit in het bouwontwerp wordt geboden.

Otis levert ook het EMS Panorama(TM)-systeem, een webapplicatie die bouwpersoneel in staat stelt een complete reeks functies, die essentieel zijn voor het functioneren van de liften, vanaf elke computer met een internetverbinding bij te houden, te controleren, te beheren en erover te rapporteren. Met dit systeem kan het bouwpersoneel het functioneren van de liften, de beveiliging, de verkeersstromen, belangrijke voorvallen met de apparatuur en vele andere essentiële functies bijhouden.

"We hebben een zeer succesvol verleden met gebouwen van Trump en we zijn blij dat er voor dit karakteristieke project is gekozen voor onze producten, die van vooraanstaande technologie gebruik maken en verantwoord zijn op het gebied van het milieu," zei Ari Bousbib, president van Otis.

Trump International Hotel & Tower, Toronto, is een joint-venture tussen Donald J. Trump en Talon International Development Inc. De toren, op de hoek van Bay en Adelaide, in het hart van het financiële district van Toronto, symboliseert een leven in buitengewone luxe en heeft de enige voor de koop beschikbare vijfsterrenhotelappartementen in Toronto. Het gebouw is ontworpen door de vermaarde in Toronto gevestigde firma Zeidler Partnership Architects.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste producent en onderhoudsbedrijf van producten die mensen verplaatsen, waaronder liften, roltrappen en loopbanden. Otis, waarvan het hoofdkantoor in Farmington, Connecticut, staat, heeft wereldwijd 63.000 mensen in dienst, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en gebiedsdelen, en onderhoudt wereldwijd 1,6 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gediversifieerd bedrijf dat producten en diensten met geavanceerde technologie levert aan de bouw- en luchtvaartindustrie.

Website: http://www.otis.com

Elizabeth Young, Manager, Communicatie van Otis Elevator Company, +1-860-676-5103, Elizabeth.Young@Otis.com /Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080319/NEW020 , AP-archief: http://photoarchive.ap.org , PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com