Siemens

Persbericht

0803.040

Den Haag, dinsdag 18 maart 2008

Siemens introduceert intelligent systeem voor het detecteren en blussen van brand in één blusruimte: de XC10.

De bescherming van mensen, bedrijfsmiddelen, gebouwen en de continuïteit van de business worden gewaarborgd met innovatieve producten en oplossingen van Siemens Building Technologies. Betrouwbaarheid is de sleutel tot de XC10, met een combinatie van vroegtijdige detectie en een snelle en correcte activering van het alarm- en blussysteem. De XC10 biedt een compacte en intelligente besturingseenheid, waarin zowel design als prestatie bijzondere aandacht hebben gekregen.

De helder gestructureerde layout van de bedieningsinterface van het paneel biedt een veilige, intuïtieve manier van werken. Ook flexibiliteit staat centraal, zodat de XC10 van Siemens in de meest uiteenlopende brandbeveiligingsapplicaties en met alle typen geautomatiseerde blussystemen kan worden ingezet. Daarnaast kan de XC10 gemakkelijk worden aangepast aan veranderende eisen. Ook is er aandacht besteed aan eenvoudige installatie en inbedrijfstelling, wat tijd en geld bespaart, met voorgeprogrammeerde configuraties en automatische calibratie.

Verder biedt Siemens met het XC10-paneel de mogelijkheid tot zogenaamde 'deception free' branddetectie, om kostbare bedrijfsinterrupties bij vals alarm te voorkomen. Het paneel kan stand-alone werken of geïntegreerd worden in een groter brandbeveiligingssysteem. XC10 voldoet aan de moderne branddetectienormen EN12094-1 en EN54-2/4.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Yucel Bilici
Tel: (070) 333 3030
E-mail: yucel.bilici@siemens.com
Internet: http://www.www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet:http:www.siemens.nl/persinfo