Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 12 maart 2008

Kredieten onderwijshuisvesting

Op 20 december 2007 heeft de gemeenteraad het Integraal Huisvestingsplan 2007-2011 vastgesteld waarin o.a. voor 2008 een aantal huisvestingsvoorzieningen voor het basisonderwijs is opgenomen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de vergoedingen vastgesteld, zodat schoolbesturen tot aanschaf kunnen overgaan, waarna de kosten bij de gemeente kunnen worden gedeclareerd.

Klanttevredenheids- en prestatieonderzoek Wmo

Vanaf maart tot ca half juni 2008 voert Factum Advies op verzoek van de gemeente een klanttevredenheids- en prestatieonderzoek uit naar de resultaten van de Wet maatschappelijke ondersteuning in 2007. Op grond van artikel 9 van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is de gemeente verplicht om jaarlijks voor 1 juli 2008 de resultaten van een klanttevredenheids- en prestatieonderzoek Wmo over het voorgaande kalenderjaar aan de Minister van VWS te overleggen.

Oprichtingsvergunning honden- en kattenpension

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een oprichtingsvergunning vast te stellen voor 't Heike in Heesch, waarin is vastgelegd dat binnen vijf jaar het aantal in pension te nemen honden moet worden afgebouwd tot nul. Daarna zullen dus alleen katten in pension worden genomen.

Noodwoning

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen medewerking te verlenen aan het realiseren van een atelierruimte voor derden of een dagopvang voor derden in de noodwoning nabij Wijststraat 35 in Heesch. Het is niet toegestaan om binnen een hindercirkel van een agrarisch bedrijf nieuwe hindergevoelige functies (verblijf van mensen) te realiseren.