Persbericht

Adobe Flash Lite en Reader LE ondersteund door Microsoft in Windows Mobile

Amsterdam, 19 maart 2008 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) kondigt aan dat Microsoft een licentie heeft aangeschaft voor Adobe Flash Lite. Dit is de succesvolle Adobe Flash Player runtime die speciaal ontworpen is voor mobiele apparaten. Adobe Flash Lite maakt het mogelijk om Flash-content te bekijken in de Internet Explorer Mobile-browser van toekomstige Windows Mobile-telefoons. Microsoft heeft ook een licentie aangeschaft voor Adobe Reader® LE-software waarmee Adobe Portable Document Format- (PDF-) documenten, inclusief e-mailbijlagen en webcontent gelezen kunnen worden. Beide Adobe-producten worden beschikbaar gemaakt voor wereldwijde Original Equipment Manufactures (OEM's) die een licentie voor Windows Mobile-software hebben.

De Flash Lite 3.x browser plug-in voor Internet Explorer Mobile op Windows Mobile biedt gebruikers toegang tot rijke en interactieve webcontent die is gecreëerd met behulp van de Adobe Flash®-technologie. Adobe Flash, het meest populaire format op internet, ondersteunt rijke en aantrekkelijke websites, applicaties en animaties. Adobe Reader LE zorgt ervoor dat Windows Mobile-gebruikers eenvoudig en veilig rijke PDF-content kunnen bekijken, door innovatieve features te gebruiken die ontwikkeld zijn om de leesbaarheid van documenten op kleinere schermen te verbeteren.

"Mensen willen interactieve webervaringen en altijd en overal toegang tot entertainment en informatie", aldus John O'Rourke, general manager Mobile Communications Business bij Microsoft Corp. "Door Flash Lite en Reader LE toe te voegen aan de Windows Mobile-ervaring, hebben consumenten direct toegang tot hun favoriete websites."

Flash Lite wordt geleverd op mobiele telefoons en apparaten van alle grotere handset-producenten wereldwijd, waaronder LG, Motorola, Nokia, Samsung en Sony Ericsson en laat een groei zien van meer dan 150% per jaar. Daarnaast zijn inmiddels meer dan een half miljard mobiele apparaten voorzien van Flash. Flash Lite draait op diverse platformen, waaronder Microsoft Windows Mobile, Symbian(TM) S60 en Qualcomm® BREW® als aanvulling op 'embedded' besturingssystemen op verschillende OEM-platformen. Meer informatie is te vinden op www.adobe.com/mobile .

"We zijn verheugd met Microsoft samen te werken om de playback van rijke, webgebaseerde Flash Player-compatibele content en PDF-document viewing toe te voegen aan Windows Mobile", aldus Al Ramadan, senior vice president, Mobile and Devices bij Adobe. "Flash heeft gezorgd voor een revolutie op het gebied van webbeleving en we zijn blij dat Microsoft de beleving van de Flash-technologie uitbreidt, zodat het ook beschikbaar is voor de gebruikers van Windows Mobile."

Het Microsoft Windows Mobile-platform is speciaal ontworpen voor mobiele telefoons. Internet Explorer Mobile levert een compacte internet browser die is geoptimaliseerd voor Windows Mobile-telefoons. Microsoft verkocht in fiscaal jaar 2007 11 miljoen Windows Mobile-licenties en verwacht in fiscaal jaar 2008 meer dan 20 miljoen licenties te verkopen. Hierdoor wordt Windows Mobile wereldwijd het toonaangevende smartphone-platform. Meer informatie is te vinden op www.windowsmobile.com .

De beschikbaarheid van Adobe Flash Lite en Reader LE voor Windows Mobile-telefoons zal in een later stadium bekend worden gemaakt.