ProRail

Persbericht

19-03-2008

Den Dolder: Spooroverweg Dolderseweg in het paasweekend open voor verkeer

In tegenstelling tot de informatie die eerder in een bewonersbrief over de spooroverweg Dolderseweg werd gegeven, blijft de overweg tijdens de werkzaamheden aankomend weekend wél open voor het verkeer. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek. In een eerdere bewonersbrief die door ProRail werd verstuurd werd een afsluiting van de overweg aangekondigd. Op aangeven van de gemeente die - rekening houdend met de activiteiten tijdens het Paasweekend - geen volledige afsluiting wenste, is besloten tot een gedeeltelijke afsluiting. Bij de overweg worden de borden aangepast.

De werkzaamheden betreffen een vernieuwing van het spoor en het vernieuwen van een wissel. Er is hinder te verwachten omdat het verkeer maar beperkt kan oversteken. Verkeersregelaars zullen het verkeer begeleiden. De overweg is tijdens de werkzaamheden uitgeschakeld. Dit betekent dat er geen bellen rinkelen en geen overwegbomen gaan dalen. Er is werkverkeer op en naast de overweg. Er rijden kranen en werktreinen en er worden zware machines ingezet. Verkeersdeelnemers dienen goed op te letten bij het passeren van de overweg. Op de momenten dat het veilig is, geven de verkeersregelaars de weggebruikers een teken dat ze kunnen oversteken. Omwonenden zijn in een bewonersbrief op de hoogte gesteld van de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door de vernieuwingswerkzaamheden.

ProRail verricht in dit weekend overigens niet uitsluitend werkzaamheden binnen de gemeente Zeist. Iedere treinvrije periode wordt zo optimaal mogelijk benut door meerdere werkzaamheden langs hetzelfde tracé gelijktijdig uit te voeren. Zo wordt er dit weekend eveneens gewerkt aan:

* Vernieuwing van de overweg bij de Leyenseweg, gemeente de Bilt.
* Aanpassen van de bovenleiding en vernieuwing van het spoor ter hoogte van station Bilthoven, gemeente de Bilt.
* De aanbreng van een ondergang voor langzaam verkeer bij Heeserspoor en de Kastanjelaan in de gemeente Soest.

Gevolgen treinverkeer

De werkzaamheden hebben gevolgen voor treinreizigers tussen Utrecht â Amersfoort en Utrecht â Baarn. Van zaterdagnacht 22 maart 01.00 uur tot maandagochtend 24 maart 05.00 uur is er op beide trajecten geen treinverkeer. ProRail adviseert reizigers voor het plannen van hun reis www.ns.nl te raadplegen, te kijken op Teletekstpaginaâs 751 en 754 of te bellen met nummer 0900-1475 (⬠0,35 p.m.).