MTV en Rick Engelkes presenteren: Romeo over Julia

19/03/2008 15:05

Jaques Senf Theaterpartners BV

MTV en Rick Engelkes presenteren:
ROMEO OVER JULIA
Een theaterklassieker slaat keihard terug
Beau van Erven Dorens voor het eerst in een moderne klassieker, samen met Johnny de Mol, Jorrit Ruijs, Tim Murck & Kevin Hassing.

MTV en Rick Engelkes Producties verlengen hun samenwerking met drie jaar. Na het succes van Sexual Perversity, dat meer dan 100 keer in Nederland en België werd gespeeld, komen zij met drie nieuwe theaterproducties. Romeo over Julia is het tweede toneelstuk waarin beide partijen nauw samenwerken. De komende drie jaar maken MTV en Rick Engelkes Producties elk theaterseizoen een nieuw toneelstuk waarmee ze jongeren willen inspireren. Menno Wagenaar, VP Head van MTV en TMF, zegt zeer tevreden te zijn: "Wij willen meer dan alleen televisie. Dat kunnen we in het theater bereiken. Het past bij MTV en de jongerencultuur, dat blijkt wel uit het succes van Sexual Perversity. Daarmee hebben we jongeren naar het theater gekregen. De samenwerking met Rick Engelkes Producties is uitstekend bevallen en dat vertrouwen uit zich in de verlenging van de samenwerking met drie jaar.''

Voor Romeo over Julia zijn Beau van Erven Dorens, Johnny de Mol, Jorrit Ruijs, Tim Murck en Kevin Hassing gecast voor de rollen. Het zal de eerste keer zijn dat Beau gaat acteren in een toneelstuk. Johnny kent het theaterpubliek van Onze Jeugd en Sexual Perversity, Jorrit was te zien in toneelstukken van het Zuidelijk Toneel en speelt momenteel de hoofdrol in de hippiemusical Hair, Tim debuteerde op het toneel in Jan Rap en z'n maat en vervult een rol in de TV serie Spangas. Kevin Hassing zit in de laatste fase van zijn opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Romeo over Julia is Romeo & Julia door vijf mannelijke acteurs. In de bewerking van de Amerikaan Joe Calarco sleuren zij met zijn vijven het stuk de moderne tijd in waardoor het meesterwerk al zijn zoete romantiek verliest. Dan blijkt het wereldberoemde verhaal een heftige en aangrijpende tragedie over seks, dood, lust, geweld en verraad.

Alle rollen, ook die van Julia, worden gespeeld door vijf mannen. Romeo over Julia is dan ook een verhaal in een verhaal. De vijf acteren voor elkaar hun versie van de klassieker gebaseerd op hun eigen ervaringen met de kracht van de liefde. Net als het origineel gaat dit stuk over hoe het is om voor het eerst écht verliefd te zijn, wat je als puber aan moet met de verwachtingen van je vader en moeder over jouw leven en het zoeken en overschrijden van je eigen grenzen.

Marcus Azzini is aangetrokken voor de regie. Deze talentvolle Braziliaanse regisseur is als geen ander in staat klassieke thema's als liefde, seks en dood te vertalen naar een toneelstuk dat jongeren aanspreekt.

MTV en Rick Engelkes Producties -Romeo over Julia- gaat in november in première!