AutoRai

Mitsubishi biedt retro-fit roetfilters voor 99 euro

(3/19/2008)
In het streven naar zo schoon mogelijke autoâs en productiemethoden is Mitsubishi Motor Sales Nederland onlangs een twee maanden durende, landelijke campagne voor roetfilters gestart. Tot eind april kunnen eigenaars van de meeste dieselaangedreven Mitsubishiâs (bouwjaar vanaf 2000) voor maar 99 euro een RDW-goedgekeurde, retro-fit roetfilter laten monteren.

Bijna alle nieuwe Mitsubishi's uitgerust met een dieselmotor worden standaard voorzien van een roetfilter. Ook een achteraf ingebouwd filter (âretro-fitâ) zorgt er voor dat de minuscule, schadelijke roetdeeltjes die bij de verbranding van diesel vrijkomen, worden opgevangen. Uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen van de auto.

Roetvrij in 30 minuten
De roetvrije campagne is gericht op de Mitsubishi-rijder met een dieselaangedreven auto (bouwjaar vanaf 2000) die met een dergelijk filter kan worden uitgerust. Alle betreffende eigenaren, zijn inmiddels per brief uitgenodigd om voor maar ⬠99,- een diesel partikel filter te laten monteren bij hun dealer. De inbouw neemt slechts een half uur in beslag. Bovendien wordt ook meteen 5 jaar of 80.000 km garantie op de werking van het filter gegeven.