Gemeente Bedum


Boomfeestdag 2008

19 maart 2008
Kloar! Ongeveer 30 leerlingen van groep 7 en 8 van de Dr. K. Schilderschool uit Bedum plantten op 19 maart bomen in Oud Bedum. Dat gebeurde in het kader van de Nationale boomfeestdag. De omstandigheden zaten mee: de zon scheen redelijk uitbundig tussen de maartse buien door. Een straf en fris windje mocht de plantpret niet drukken:.de 20 bomen essen en prunussen - stonden er in een zucht. De bomen staan aan de Schultingastraat en de Coendersstraat. De boomsoorten zijn gekozen door de bewoners van Oud Bedum. De wijk

Wethouder Henri te Velde van Openbare Werken opende de boomfeestdag. In zijn toespraak tot de leerlingen wees hij onder meer op het belang van bomen voor het milieu. Ook ging hij in op de unieke architectuur in de wijk. Veel woningen zijn in de Groningse variant van boomfeestblokkade de Amsterdamse School gebouwd. De architectuurstroming was vooral in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw populair. In Oud Bedum zijn veel voorbeelden van de Groningse Amsterdamse School te vinden. Absoluut hoogtepunt vormt de Goede Herderkerk aan de Emmalaan.

Na de toespraak van de wethouder kregen de kinderen een les over bomen van een medewerkster van Landschapsbeheer Groningen. En daarna begon het echte werk in de buitenlucht. Die klus was sneller geklaard dan was verwacht. De kinderen hadden er duidelijk zin in! Na een welverdiende slok en een hapje begonnen de kinderen aan de laatste klus: het in elkaar timmeren van vogelkastjes. Die kastjes worden binnenkort in het Lofversbos opgehangen.

De leerlingen én de gemeente Bedum kunnen terugzien op een geslaagde boomfeestdag 2008. En.de Schultingastraat en de Coendersstraat, net opnieuw ingericht, zijn getooid met nieuw, fris groen!

(foto's: W. Haak, Bedum/gemeente Bedum)
rechtop

eendrachtige samenwerking