Gemeente Dongen


Start vrijstellingsprocedure voor nieuwe golfbaan

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeente Dongen en de gemeente Gilze en Rijen hebben ingestemd met het houden van een inspraakprocedure voor de aanleg van een 9 holes golfbaan en de bouw van een hotel met bijbehorende voorzieningen ten zuiden van het bedrijventerrein Tichelrijt. Het plan kan niet worden gerealiseerd op basis van de geldende bestemmingsplannen Buitengebied. Er is vrijstelling nodig op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Op dinsdag 15 april 2008 is er om 20.00 uur bij de gemeentewerf aan de Hak 16 in Dongen een informatiebijeenkomst over het plan.

Het verzoek met de ruimtelijke onderbouwing ligt met ingang van donderdag 27 maart tot en met woensdag 7 mei 2008 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in het gemeentehuis van Dongen en bij de Centrale Balie in het gemeentehuis van Gilze en Rijen. De stukken kunnen worden ingezien tijdens de openingstijden van beide gemeentehuizen. In die periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een inspraakreactie naar voren brengen. Het besluit over de inspraakprocedure wordt gepubliceerd in de Informatiekrant van de gemeente Dongen van donderdag 20 maart en in het Weekblad Gilze en Rijen van woensdag 26 maart.

Eind 2006 kreeg de gemeente Dongen het verzoek om mee te werken aan het realiseren van een golfbaan met hotel. Het is de bedoeling dat de nieuwe golfbaan en het hotel worden gerealiseerd in het gebied tussen de Schorsstraat, Bredestraat, Dongenseweg en Tichelrijt-Zuid. Het hotel, de golfaccommodatie, de ontsluiting en een klein deel van de golfbaan liggen in de gemeente Dongen. De loods van de greenkeeper en het grootste deel van de golfbaan liggen in de gemeente Gilze en Rijen. Afgesproken is dat de gemeente Dongen het voortouw neemt in dit project.