Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 19-03

OOSTERHOUT NB, 19 maart 2008

Politie houdt verdachten aan na aantreffen harddrugs

DONGEN: De politie heeft woensdagmorgen aan de Beukenstraat twee inwoners van Dongen aangehouden. Het tweetal van 25 en 61 jaar wordt verdacht van het bezit van harddrugs. De politie ging bij het tweetal op bezoek nadat een melding was binnen gekomen via Meld Misdaad Anoniem. In de woning werd ruim 70 gram harddrugs gevonden en materiaal om drugs af te wegen en te verpakken. De 61-jarige Dongenaar werd korte tijd later weer in vrijheid gesteld. De 25-jarige hoofdbewoner is in verzekering gesteld.

Politie ontruimd hennepkwekerij

DONGEN: In een woning aan de Paukenlaan heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. Op de eerste verdieping van het pand waren drie ruimtes ingericht als kwekerij. In twee van de ruimtes stonden hennepstekjes te groeien en was een derde ruimte in aanbouw. Op de zolderverdieping stonden grotere exemplaren van de hennepplant. In totaal zijn ruim 700 planten en kweekapparatuur in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de kweker. Er zijn geen arrestaties verricht.

Politie schrijft 24 bekeuringen bij verkeerscontrole

WAALWIJK: Dinsdagmiddag heeft het politieteam Waalwijk een verkeerscontrole gehouden in Sprang-Capelle, Kaatsheuvel en Waspik. In Sprang-Capelle werden controleposten ingericht aan de Heistraat, Wendelnesseweg, Julianalaan, Bernhardstraat en Schrevelstraat. In Waspik stonden agenten het verkeer te controleren op de Schoolstraat en Benedenkerkstraat. Twintig automobilisten gingen op de bon voor overschrijding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u. Verder werden bonnen uitgeschreven voor niet handsfree bellen (2) en het rijden zonder gordel. Aan de Europalaan in Kaatsheuvel gingen de gegevens van een mobiele beller in het boekje van een agent.

Belgische drugtoeristen aangehouden na tanken zonder betalen

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagavond aan de Rijksweg A16, richting Breda, drie Belgische verdachten aangehouden. Het drietal afkomstig uit Brussel en Saint Josse ten Noode had rond 23:30 uur getankt bij een benzinestation aan de Rijksweg A27 in Oosterhout en niet afgerekend. In de auto van de toeristen werden enkele gripzakjes met wiet en hasj aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Onoplettenheid automobilist leidt tot aanrijding

SPRANG-CAPELLE: Woensdagmorgen vond op de Rijksweg A 59 ter hoogte van parkeerplaats Labbegat door onoplettendheid van een 42-jarige automobilist een aanrijding plaats tussen meerdere voertuigen. Rond 06:00 uur reed deeen 42-jarige Oosterhouter, die vermoedelijk bezig was met zijn navigatiesysteem of geluidsaparratuur, met een hoge snelheid (ca. 120 km/u) tegen een de achterzijde van een vrachtwagen aan die voor hem reed. Toen de Oosterhouter daardoor stil kwam te staan op de snelweg reden twee andere voertuigen tegen zijn auto aan. Twee inzittenden, waaronder de automobilist uit Oosterhout, zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na bedreiging gemeenteambtenaar

KAATSHEUVEL: Aan de Nieuwe Markt heeft de politie woensdagmorgen een 52-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. Rond 09:00 uur kwam de man naar het gemeentehuis om zijn ongenoegen over een gemeentelijk bestemmingsplan duidelijk te maken. Daarbij bedreigde hij een ambtenaar, waarna aangifte werd gedaan. Agenten kwamen korte tijd later ter plaatse en konden hem in de omgeving van het gemeentehuis aanhouden. De man ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging. Na verhoor is hij in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers