Sanoma Uitgevers


Sanoma en Rabobank joint venture voor exploitatie woonplatform Moviq
---

17.03.08
De overeenkomst is nog onderhevig aan goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteit.

De voorgenomen participatie past in de multimediale strategie van Sanoma Uitgevers die er op is gericht om consumenten zoveel mogelijk van dienst te zijn binnen specifieke interessegebieden zoals Wonen, Automotive en Reizen. Het woonplatform Moviq is de one-stop-shop op het gebied van wonen. Op Moviq vindt de consument een totaaloverzicht van het te koop staande woningaanbod en alle bedrijven die actief zijn op de woonmarkt. Daarnaast ook uitgebreide informatie over het kopen en verkopen van een huis, verhuizen, verbouwingsmogelijkheden inclusief demonstratievideos en de laatste woontrends.

Dick Molman, CEO van Sanoma Uitgevers: "Moviq is een groot project met een grote ambitie. Ik ben heel blij dat Rabobank en Sanoma - op zich al twee zeer sterke spelers op de woonmarkt - nu in Moviq ook nog eens de krachten hebben gebundeld."

Piet van Schijndel, lid raad van bestuur van Rabobank Groep: Rabobank wil dicht bij haar klanten staan en op cruciale momenten in het leven van de klant aanwezig zijn. Sanoma, een van de grootste multimedia-uitgevers van Nederland, heeft veel kennis en ervaring op het gebied van publicaties gericht op de consument. De Rabobank is een dominante speler in de hypothekenmarkt en heeft veel kennis en ervaring op het vlak van online bankieren. Door onze kennis en ervaring te bundelen zijn we in staat Moviq tot een succes te maken.