Productschap Diervoeder

19/03/2008

Online voederwaardecalculator CVB

Voederwaardetabellen op papier geven statische informatie. In de praktijk is de samenstelling van voedermiddelen variabel. Voor het optimaal inrekenen van voedermiddelen in mengvoeders en rantsoenen moeten de voederwaarden worden afgestemd op de samenstelling van individuele partijen. De CVB Online Voederwaardecalculator die vanaf heden beschikbaar is, biedt u deze mogelijkheid.

De CVB Online Voederwaardecalculator is een eenvoudig en gebruikersvriendelijk hulpmiddel om de chemische samenstelling en de voederwaarden van een individuele partij van een voedermiddel te herberekenen aan de hand van eigen analysewaarden.

De calculator geeft als uitgangswaarden de chemische samenstelling van een voedermiddel zoals deze in de CVB tabellen 2007 zijn gepubliceerd. Na invullen van de eigen waarden vindt een herberekening plaats van zowel de chemische samenstelling alsook van de voederwaarden.

Vrijwel alle bedrijven met een contract op een van de CVB producten van het Productschap Diervoeder kunnen zonder extra kosten de Online Voederwaardecalculator gebruiken.

Als u een dergelijk contract heeft, kunt u inloggen met de u toegestuurde gebruikersnaam en het wachtwoord voor de CVB-webshop. Op de website klikt u op `Online producten' en dan op `CVB Voederwaardecalculator'.

Onder `Online producten' vindt u hier ook een gedetailleerde handleiding voor een goed gebruik van de Online Voederwaardecalculator.

Meer algemene informatie over de `Online voedercalculator' vindt u op: `Online voederwaardecalculator' onder` CVB producten'.

Zonder contract heeft u geen toegang tot de Online Voederwaardecalculator. U kunt wel kennis nemen van de mogelijkheden van dit product. Als u inlogt `met als gebruikersnaam `DEMO en als wachtwoord `demo' krijgt u toegang tot twee producten (gerst en luzernemeel/brok).

» printbare versie
NL DE EN
Laatste nieuws:

Voederwaardering
19 maart 2008
Online voederwaardecalculator CVB

Organisatie
06 maart 2008
LNV/PVE missie naar China

Kwaliteit
29 februari 2008
Wijziging V&A lijsten
Kwaliteit Voederwaardering Arbeid Onderzoek Wetgeving