Ministerie van Financiën

Vier platforms voor handel in staatsobligaties geselecteerd

nieuwsbericht | 19-03-2008 | Directie Voorlichting

Het Agentschap van het ministerie van Financiën heeft vier platforms voor handel in staatsobligaties geselecteerd. Het Agentschap heeft ICAP Electronic Broking, EUREX Bonds GmbH, BGC Brokers LP en MTS Amsterdam NV aangewezen als platforms waarop de Primary Dealers van de Nederlandse Staat hun quoteerplicht kunnen vervullen.

De selectie van de vier platforms markeert de laatste stap in het proces dat een multi platform omgeving voor de business-to-bussiness handel in Nederlandse Staatsobligaties moet ondersteunen. Tot op heden moesten Primary Dealers hun quoteerplicht voldoen op één platform; (MTS). De verwachting is dat het bieden van de mogelijkheid voor Primary Dealers om hun quoteerverplichting te voldoen op een aangewezen platform naar keuze de competitie tussen platformen zal bevorderen. Dit zou moeten leiden tot lagere transactiekosten en meer innovatie. Op de langere termijn zal ook de eindinvesteerder hiervan profiteren.

De multi platform omgeving zal met ingang van 1 april effectief worden, ondersteund door de vier geselecteerde platforms. De aanmeldingsprocedure kent overigens een open einde. Platforms die aan bepaalde criteria voldoen kunnen zich op ieder moment aanmelden. De criteria kunnen worden gevonden op de website van het Agentschap.

Meer informatie


* Website DSTA


* Laatst aangepast: 19-03-2008