Siemens

Persbericht

0803.46

Den Haag, woensdag 19 maart 2008

Wereldwijde primeur:

Gigaset Home planner van Siemens voor het eerst bij Saturn-winkel in Tilburg

Vandaag introduceert Siemens de unieke applicatie Gigaset Home Planner, waarmee consumenten online in een handomdraai kunnen ontdekken welke combinatie Gigaset-telefoons, breedbandapparatuur en thuismediaproducten het best bij hen passen. Op basis van een aantal gegevens zoals het aantal kamers in huis, beschikbare aansluitingen en gebruikersvoorkeuren, selecteert het programma de juiste producten. Saturn in Tilburg, onderdeel van de Metro Groep, heeft nu een wereldwijde primeur: de Gigaset Home Planner is daar vanaf de opening op 19 maart 2008 beschikbaar. Deze speciale versie voor de detailhandel helpt ook de advisering van klanten in de winkel.

Het aanbod op het gebied van internet en telefonie is groot en complex. Via verschillende websites en vergelijkingssites krijgen consumenten veel informatie over de producten, maar niet over de mogelijke combinaties daarvan. Het juiste product kiezen is dan ook geen gemakkelijke opgave. Met de Siemens Gigaset Home Planner kan in een aantal stappen worden bepaald welke producten het beste aansluiten op de wensen van de klant. Uit diverse onderzoeken blijkt dat meer dan 70% van de consumenten de daadwerkelijke beslissing over wat hij/zij gaat kopen pas op de winkelvloer neemt. Om deze reden is het ook bij uitstek een handige hulp voor verkopend personeel. De Gigaset Home Planner kan een duidelijk advies geven over het geïntegreerde netwerk van internet, bellen en tv kijken.

Bas Dekker, marketing manager bij Saturn Nederland: De Gigaset Home Planner van Siemens pas perfect bij onze uitstraling: modern en innovatief. Wij werken veel met beleving en nodigen de consument uit om de producten zelf uit te testen. Met deze oplossing kunnen we de consument zelf de meest optimale keuze laten maken. Daarnaast is het de ultieme smart advisor, het helpt ons verkopend personeel om duidelijk en transparant informatie te verstrekken. We zijn heel benieuwd hoe de consument erop reageert.

Wij zijn trots op het feit dat de Gigaset Homeplanner voor het eerst in een Nederlandse winkel te vinden is. Consumenten hoeven zich nu niet meer in de ingewikkelde technische specificaties van producten te verdiepen: de planner geeft altijd een advies op maat en dat gewoon in de winkel, aldus Ron Cottaar, marketingmanager van Siemens Home- and Office Communication Devices BV, Indien dit concept in de Saturn in Tilburg een succes is, willen we het ook in de overige vestigingen in Nederland implementeren.

De bediening van de Gigaset Home Planner is eenvoudig en intuïtief. Eerst geven klanten via enkele muisklikken aan welke aansluitingen er voorhanden zijn, bijvoorbeeld een analoge telefoonaansluiting en internet via ADSL en een digitale tv-aansluiting via de kabel. Daarna worden de gewenste functies toegewezen aan de diverse kamers van het huis, bijvoorbeeld in de woonkamer draadloos internetten en uitgesteld tv-kijken (time shifting), in de werkkamer draadloos internetten en in de keuken telefoneren. Op basis hiervan stelt de Gigaset Home Planner een geschikte combinatie van Gigaset-telefoons, breedbandproducten en set-top boxes voor met prijsvermelding. Producten die niet voldoen aan bepaalde specificaties worden dus niet weergegeven. Dit voorstel kan in de winkel direct worden uitgeprint.

De Gigaset Home Planner is vanaf eind maart ook hier te vinden. Hierbij zijn de voorgestelde producten tevens te printen en vanaf medio 2008 zelfs direct te bestellen via de geïntegreerde webwinkel.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG is een volle dochter van Siemens AG. De onderneming is actief op het gebied van design, ontwikkeling, productie en distributie van kwaliteitsproducten onder de merknaam Gigaset. Het productenspectrum omvat klassieke draadloze telefoontoestellen en draadgebonden telefoontoestellen voor het vaste telefoonnet, alsmede Voice over IP-toestellen (VoIP), routers, gateways en software-oplossingen. Tot het portfolio behoren verder WIMAX-apparatuur en Home Media-producten, zoals digitale set-top-boxen. De onderneming is wereldwijd actief. Voornaamste productievestiging is Bocholt in Duitsland, waar de Gigaset-producten volgens de strengste kwaliteitsnormen en milieurichtlijnen worden ontwikkeld en vervaardigd.

voor meer persinformatie, persfoto's, productbladen en achtergrondmateriaal klik hier

Voor meer informatie over Siemens Home and Office Communication Devices zie klik hier

Meer informatie voor de redactie:
Siemens Nederland BV
Josje Mosies
Telefoon: 06-21 20 35 97
E-mail: josje.mosies@siemens.com