Gemeente Castricum

Gebied Brakersweg krijgt eigen bestemmingsplan

Visie zes weken ter inzage vanaf 19 maart

Bij de inventarisatie voor de begrenzing van het nieuwe bestemmingsplan voor Castricum is geconstateerd dat de Brakersweg e.o. een gebied met een eigen identiteit is. Besloten is vooralsnog de Brakersweg buiten het nieuw op te stellen bestemmingsplan Castricum te houden.

Visie

Er waren binnen het gebied al verschillende initiatieven voor herontwikkeling van percelen. Om deze initiatieven goed te kunnen beoordelen is eind 2006 begonnen met het opstellen van een aparte visie voor de Brakersweg. De visie heeft betrekking op de gehele Brakersweg in Castricum en alle aanliggende gronden, waaronder een gedeelte van de Kooiweg en de gronden gelegen tussen de Zeeweg (N 513) en de Brakersweg. In deze visie zijn de verschillende (ruimtelijke en planologische) waarden geïnventariseerd. Vervolgens zijn er randvoorwaarden geformuleerd waaraan nieuwe initiatieven moeten voldoen. Ter afronding van de visie is na de zomer van 2007 een haalbaarheidsstudie verricht.

Behouden & beschermen

Het college heeft er voor gekozen het bestaand karakter, het huidige groen en de open ruimtes te behouden. Zwakke plekken worden op termijn aangepakt.

Reageren

Vanaf 19 maart 2008 ligt de visie voor zes weken ter inzage bij de sector ruimte, Zonnedauw 4 te Limmen. Gedurende de periode kan gereageerd worden op de visie (reacties naar het college van burgemeester en wethouders, postbus 1301, 1900 BH in Castricum).