Time : 10:26:51
Date : 21 February 2008
Sender Name: HDP

Lancering van het eerste KMO Congres 'Creatief ondernemen: Over groei en innovatie in de KMO'

De HDP-AristA groep organiseert vanaf 19 maart 2008 een reeks congressen voor bedrijfsleiders van KMO's. Personeelsverloop, motivatie van personeel, aanwerving van nieuwe medewerkers, ... heel wat uitdagingen voor de groeiende KMO.

"De kleine en grote ondernemingen en zelfstandigen zijn de motor van de Belgische economie. We moeten hen de middelen geven om al hun energie te gebruiken om gelijke tred te kunnen houden met de concurrentie en om te kunnen vernieuwen. Dit houdt in dat hun processen en hun personeelsbeheer en -organisatie professioneler aangepakt moeten worden. De belangrijkste taak van een HR-partner in deze materie is de werkgever te ontlasten zodat hij zich kan toespitsen op zijn activiteiten" legt Ralph Corbey uit, afgevaardigd bestuurder van de HDP-AristA Groep.

Tijdens de KMO Congressen nemen we samen met de bedrijfsleiders en hr-managers de economische en hr-uitdagingen onder de loep en debatteren we over innoverende oplossingen.

Ondernemers lichten kort hun werkwijze toe met betrekking tot personeel en managementvaardigheden om de groei en concurrentiekracht van hun KMO te ondersteunen.

Elk congres neemt een halve dag in beslag en behandelt onderstaand programma:

* Groeien of niet, is that the question? door Hans Crijns, Professor Vlerick Management School

* Een referentiebedrijf aan het woord - Wisselende spreker afhankelijk van de locatie.

* De resultaten van de HDP onderzoek 'Is uw KMO aantrekkelijk voor nieuwe werknemers?' door Koen D'hamers, Manager HRConnect-HDP Academy

Praktische informatie
De congressen vinden plaats op 19 maart in Brugge, 8 april in Gent, 15 april in Diepenbeek (Limburg) en 22 april in Mechelen. Er worden ook twee Franstalige congressen georganiseerd namelijk op dinsdag 8 april in Brussel en donderdag 17 april in Luik.

Informatie en inschrijvingen via www.hdp.be/kmocongres.

Over de HDP-AristA groep
De 750 werknemers van de HDP-AristA groep bieden aan meer dan 27.000 werkgevers, die in totaal bijna 375.000 werknemers in dienst hebben, diensten aan inzake sociaal secretariaat en personeelsorganisatie, kinderbijslagen, preventie en bescherming op het werk, medische controle, preventieve geneeskunde en medische expertise, sociale verzekeringen voor zelfstandigen en administratieve formaliteiten bij het opstarten of de ontwikkeling van hun onderneming, en de organisatie van opleidingen en seminaries.

Voor meer informatie, surf naar www.hdp.be.

Contactpersoon pers
Delphine Motte
Communicatie adviseur
T 09 282 12 76
GSM 0475 37 32 55
E-mail: delphine.motte@hdp.be

URL: http://www.hdp.be http://www.hdp.be/kmocongres
http://www.hdp.be/congrespme

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR