Gemeente Bronckhorst
Boomfeestdag 2008

Leerlingen basisscholen gemeente Bronckhorst vieren op 19 maart gezamenlijk Boomfeestdag

Het milieu gaat ons allemaal aan. Zowel jong als oud. Helaas staan we daar te weinig bij stil. Daarom is de Nationale Boomfeestdag zo'n belangrijk initiatief. Dit jaar is de Boomfeestdag op woensdag 19 maart a.s. Ook de gemeente Bronckhorst doet mee. Doel van de Boomfeestdag is kinderen op jonge leeftijd op een positieve en directe manier te confronteren met de natuur. Ze te leren dat de natuur om ons heen helemaal niet zo vanzelfsprekend is en dat we er zuinig op moeten zijn. Natuurlijk is het voor ieder kind speciaal een eigen boom te planten en later nog eens te gaan kijken hoe deze zich heeft ontwikkeld. Jaarlijks vieren zo'n 130.000 kinderen van 10 tot 12 jaar het feest. In de gemeente Bronckhorst nemen de leerlingen van de groepen zeven en acht van 25 basisscholen deel aan de Boomfeestdag. Dit zijn rond de 560 kinderen.

4.500 Stuks bosplantsoen
En zij hebben een aardige klus te klaren. Door gebruik te maken van de subsidieregeling natuurbeheer staan er maar liefst 4.500 stuks bosplantsoen (eik, els meidoorn, gelderse roos) die dag klaar om geplant te worden. De Bronckhorster Boomfeestdag vindt plaats op het terrein van de familie Maalderink aan de Wittebrinkweg in Zelhem.

De gemeente organiseert de Boomfeestdag samen met de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer 't Onderholt. Ook buurtvereniging Het Broek en een aantal buurtbewoners is bereid gevonden een handje te helpen. De heer Herman Gosselink, nestor van de raad, plant om 10.00 uur de eerste boom, waarna de kinderen de spade overnemen.

Hengelo (Gld), 8 maart 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --