Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FileMaker introduceert nieuwe micro-website voor onderwijs Website ondersteunt educatieve sector bij het beheren van informatie

Utrecht, 19 maart 2008- FileMaker, de toonaangevende leverancier van databasesoftware, ondersteunt onderwijzers, studenten, onderzoekers en administratief medewerkers met een micro-website (http://www.filemaker.nl/education/) speciaal gericht op het onderwijs. De website helpt mensen werkzaam in de educatieve sector, bij het beheren van informatie.

Doordat FileMaker al twintig jaar wordt gebruikt in het onderwijs, weet FileMaker precies waar in verschillende segmenten van het onderwijs, behoefte aan is en waar de knelpunten zitten. Zo is er speciaal voor studenten de Campus Productivity Kit ontwikkeld. De Campus Productivity Kit is een alles-in-een, direct te gebruiken database-oplossing, voor Mac en Windows PC´s, die studenten helpt bij het onderhouden van contacten, het efficiënt bijhouden van onderzoeks- en college-aantekeningen die makkelijk doorzoekbaar zijn, het traceren van opdrachten en projecten, het beheren en coördineren van evenementen en alle andere activiteiten tijdens hun collegeperiode.

Dagelijks gebruiken duizenden docenten en instellingshoofden FileMaker Pro om informatie over studenten bij te houden, klassen in te delen en projecten en benodigdheden te beheren. Om de verschillende behoeften in het onderwijs te ondersteunen, biedt de educatieve website van FileMaker meerdere hulpmiddelen, die zowel beginnende, als gevorderde gebruikers helpen bij het optimaal gebruiken van hun FileMaker-software.

Nieuwe educatieve nieuwsbrief
Aansluitend op de website, introduceert FileMaker een driemaandelijkse elektronische nieuwsbrief. Naast het laatste productnieuws, tips en trucs, en speciale aanbiedingen, wordt in elke nieuwsbrief uitgebreid aandacht besteed aan een gebruiker van FileMaker in het onderwijs. Uitgelegd wordt hoe deze gebruiker FileMaker toepast in zijn of haar dagelijkse activiteiten.

PublieksWerk / FileMaker 1/2

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden voor de educatieve nieuwsbrief via:

http://www.filemaker.nl/education/newsletter/.

FileMaker
Over FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van databasesoftware. Naast de FileMaker- productreeks voor Windows, Mac en het internet, ontwikkelt FileMaker Bento, de persoonlijke database voor de Mac. In de periode 2003 tot en met 2007, viel FileMaker Pro 46 keer in de prijzen, vaker dan zijn acht grootste concurrenten in totaal. Miljoenen klanten wereldwijd, gebruiken FileMaker, van individuen tot grote organisaties, voor het beheren, analyseren en delen van informatie. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie is te vinden op: www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland PublieksWerk B.V. Ive Defaix Mirja van Baggem ive@smp.nl filemaker@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39

PublieksWerk / FileMaker 2/2


---- --